امیر دکتر حسین حاتمی در سال ۱۳۲۷ در شهر پاسارگاد به دنیا آمد و پس از اخذ دیپلم ریاضی وارد دانشکده افسری شد.وی که جانباز ۳۵ درصد شیمیایی جنگ تحمیلی بود از همان روز اول شروع جنگ تحمیلی تا آخرین روز دفاع مقدس حضور مقتدرانه داشت. امیر حسین حاتمی به مدت ۷ سال فرمانده دانشگاه افسری امام علی بود.وی از فرماندهان یگان های توپخانه در لشکر ۹۲ زرهی خوزستان در دوران دفاع مقدس بود و در عملیات های مختلف حضور داشت.آن مرحوم یک شخصیت دانشگاهی هم بود و پس از بازنشستگی در دانشگاه های مخلف فعالیت می کرد.
امیر حاتمی از یادگاران دوران دفاع مقدس،در تیرماه گذشته در بیمارستان بقیه الله (عج) بر اثر بیماری و جراحات باقی مانده از جنگ تحمیلی دار فانی را وداع گفت و به همرزمان شهیدش پیوست.گفتنی است در مراسم تشییع وی جمع زیادی از مسئولان کشوری و لشکری حضور داشتند.اکنون بعد از چند ماه خانواده و برادران این شهید بزرگوار از نوع برخورد شهرداری مادر سلیمان گلایه مند هستند.برخوردهایی که شاید در جریان تشییع یک شهید نباید اتفاق بیفتد و جای تأمل دارد.
برهمین اساس محمد حسین حاتمی،برادر شهید جانباز حسین حاتمی در گفت و گو با خبرنگار عصر مرودشت گفت:برادر من به خاطر شیمیایی بودن به سرطان خون مبتلا و پیوند مغز و استخوان داده شد که برای مدت دو سال شرایط خوبی داشتند،اما در تاریخ ۱۹ تیرماه ۹۴ فوت کردند.بعد از فوت که از تهران به شیراز آورده شد ارتش جمهوری اسلامی ایران طی مراسم باشکوهی در شیراز برادرم را تشییع کردند.
این برادر شهید افزود:در پاسارگاد برای تهیه و حفر قبر اقدام کرده بودیم که شهردار آقای علی زارع یک نفر را مامور می کند که از حفر قبر جلوگیری می کند و باید هزینه عوارض را پرداخت کنید. در صورتی که از تهران هزینه عوارض پرداخت شده بود و اگر پرداخت نشده بود آیا با هواپیما حمل می کردند؟
وی ادامه داد:پسر برادرم به شهرداری مراجعه می کنند که در تهران هزینه مربوط به عوارض پرداخت شده است.اما در پاسخ می گویند،باید هزینه عوارض را پرداخت کنید وگرنه ما از دفن جلوگیری می کنیم.به دلیل سماجت شهردار در پرداخت عوارض ما مبلغ پانصد هزار تومان به حساب شهرداری واریز کردیم.
حاتمی گفت:در روز عید سعید فطر حضوری با شهردار مواجه شدم،گفتم،هیچ راهکاری نبوده که شما باید از حفر قبر جلوگیری کنید؟که شهردار جواب می دهد برادر شما با افراد دیگر هیچ فرقی نمی کند!
حسین حاتمی اضافه کرد:این مورد را در یک جلسه مجددا مطرح شد که شهردار جلوگیری از قبر را انکار می کند و ما به آقای زارع گفتیم به قرآن قسم بخورید که این را شما نگفتید که قسم هم نخورد.
برادر دیگر جانباز شهید حسین حاتمی گفت: برادر من شخصی بود که در کشور و استان مسئولین کشوری و لشکری وی را می شناختند و خود حسین علاقه مند بود که در زادگاهش پاسارگاد دفن شود،چرا در زمانی که فوت کرد،مدیر شهری به عنوان شهردار هیچ چیز را نمی بیند؟
محمد علی حاتمی ادامه داد: در همه شهرها براساس مصوبه شورای شهر مبالغی در نظر گرفته می شود و همه تابع هستند.در قبال پرداخت این مبلغ هم شهرداری خدمات ارائه می دهد اما این شهردار در قبال اخذ پانصد هزار تومان هیچ خدماتی ارائه نداده است.نه کارگر در اختیار ما گذاشته برای حفر قبر و نه مصالح و … .
حاتمی اضافه کرد:آخرین مصوبه شورای شهر برای هزینه کفن و دفن دویست هزار تومان می باشد و آخرین قبر هم مبلغ دویست هزار تومان را پرداخت کرده است،علاوه بر پول اضافی به خانواده ما توهین کرده و قابل توجیه نمی باشد و در جلسه هم انکار کرد اما قسم نخورد ولی ما سه تا شاهد داریم.
برادر شهید حاتمی افزود:شهردار طبق لیستی که به ما ارائه داده است بیان می کند افراد بومی غیرساکن،در صورتی که اخوی من منزل مسکونی در این جا دارد و در این منزل سکونت داشته و رفت و آمد می کرده است.
محمد حسین حاتمی اضاه کرد:شهردار با جلوگیری از دفن برادر من به وی توهین کرده است.
وی افزود: شهردار باید از جهات مختلف در صدر باشد نه این که جلو حفر قبر را بگیرد و بگوید نباید دفن شود. یعنی راهکاری نبوده که باید جلو حفر قبر را بگیرد.
برادر وی در پایان گفت: شهرداری و شورای شهر حتی در مسیر تشییع هم هیچ تشریفاتی تدارک ندیده بود حتی آماده سازی معابر و محل عبور مسئولین لشکری و کشوری،اعم از آب پاشی و نصب پلاکارد و … .