آموزش زنان روستایی در شهرستان مرودشت
به گزارش رئیس اداره آموزش و ترویج شهرستان مرودشت ( خانم مهندس اسلام مهر) در سه ماهه دوم سال 1394 ، 280 نفر از زنان روستایی عضو صندوقهای اعتبارات خرد در زمینه های طبخ آبزیان- افزایش ماده آلی خاک – بهداشت شیر و تغییر الگوی کشت آموزش دیدند.
هدف از برگزاری کلاسهای آموزشی ارتقاء توانمندی زنان روستایی و افزایش آگاهی در زمینه های فوق می باشد.
برداشت زعفران در مرودشت آغاز شد
مسئول باغبانی شهرستان مرودشت با اعلام این خبر گفت: در حال حاضر در شهرستان مرودشت 10 هکتار زعفران کشت شده است . امید روستا افزود: به علت تداوم خشکسالی و کمبود منابع آب زیرزمینی و در راستای الگوی کشت، کاشت زعفران یکی از بهترین گزینه های مناسب بجای زراعت های با مصرف آب بالا می باشد. از دیگر ویژگیهای زراعت زعفران می توان به قابل نگهداری بودن این محصول و اشتغالزایی بودن و افزایش درآمد کشاورزان اشاره کرد. لازم بذکر است که متوسط برداشت این محصول حدود 7 کیلوگرم در هر هکتار است .
سازگاری رقم جدید گردو در مرودشت
مسئول باغبانی شهرستان مرودشت با اعلام این خبر گفت : رقم پیوندی چند لر در سطح 5 هکتار از اراضی روستای حسین آباد داردون واقع در شهرستان مرودشت کشت گردیده که د رحال حاضر از وضعیت مطلوبی برخورد می باشد. امید روستا در ادامه افزود : با توجه به اینکه در ارقام بذری گردو سن آغاز باردهی 8-7 سال می باشد، این رقم پس از سه سال به سن باروری می رسد که باعث کاهش هزینه باغداران می شود. با توجه به اینکه رقم مورد نظر دیرگل بوده احتمال خسارت سرمازدگی در این رقم نسبت به دیگر ارقام کاهش می یابد. از ویژگیهای این رقم میتوان به بازار پسندی، درجه روغن بالا، سفیدی مغز، سهولت در مغز کردن آن اشاره کرد.
کشت گیاه روناس شهرستان مرودشت
مسئول محترم شهرستان مرودشت گفت : بمنظور اصلاح خاک های تحت تاثیر نمک ( خاکهای شور) میتوان ازکشت گیاه روناس کرد. در حال حاضر 8 هکتار از اراضی شور شهرستان مرودشت به کشت روناس اختصاص یافته است. امید روستا افزود: وسعت پراکنش اراضی شور و کمبود منابع آبی متعارف و شور شدن اراضی محدودیت هایی در تولید گیاهان زراعی ایجاد نموده است . از این رو کاشت گیاهان متحمل به شوری همواره بعنوان یکی از راهکارهای بهره برداری از منابع آب خاک شور مطرح می باشد.
برگزاری کلاس های آموزشی – ترویجی ماهیان گرمابی و سردآبی در مرودشت
رئیس اداره آموزش و ترویج جهادکشاورزی مرودشت با اعلام این خبر افزود: کلاس ترویجی- آموزشی پرورش ماهی کپور با شرکت 40 نفر از کارشناسان امور دام، شیلات و آبزیان و کشاورزان علاقمند، توسط جهادکشاورزی شهرستان با همکاری مدیریت شیلات استان در مرودشت برگزار گردید. لازم بذکر است که پرورش آبزیان یکی از منابع درآمدی واشتغال کشاورزان و روستائیان بوده و مناطق مختلف شهرستان مرودشت محیط مناسبی برای پرورش این نوع از آبزیان است.
مشارکت زنان در صندوق اعتبارات خرد افزایش یافت
کارشناس ترویج جهادکشاورزی مرودشت با اعلام این خبر گفت : در حال حاضر تعداد 28 صندوق اعتبار خرد در شهرستان مرودشت مشغول به فعالیت می باشند که تاسیس آنها به سال 1384 بر می گردد. خانم بادانی خاطر نشان کرد که از سال 1389 فعالیت این صندوق ها زیر نظر شرکت حمایت از توسعه فعالیت های زنان روستایی مرودشت بوده و روز به روز فعالیت آنها در حال افزایش است . لازم به ذکر است که تولید رب انار، عسل، ترشیجات، انواع مرباها، شوریجات، بسته بندی گیاهان دارویی، بدلی جات، دوخت انواع لباس های بیمارستانی ومدارس و تولید محصولات گلخانه ای و زراعی از جمله فعالیت های شاخص این صندوق ها می باشد.
جلسه پایلوت حفاظت تنوع زیست محیطی زاگرس برگزار شد
طرح پایلوت زاگرس مرکزی، یکی از طرحهایی است که بمنظور حفاظت از تنوع زیستی در زاگرس مرکزی طی سالهای اخیر در حال اجرا می باشد. از جمله فعالیتهای صورت گرفته در این طرح، اجرای کشاورزی پایدار، کشت گیاهان دارویی و مراتع محلی، قرق مراتع، فنس کشی مراتع و جنگلها، خرید و توزیع آبگرمکن های خورشیدی در میان روستائیان بمنظور خودداری از قطع درختان جهت تامین سوخت، واحداث کارخانه تولید کمپوت می باشد. رئیس مرکز جهادکشاورزی کامفیروز شمالی با اعلام خبر فوق الذکر خاطرنشان کرد که پروژه حفاظت از تنوع زیست محیطی زاگرس مرکزی 15 استان کشور را در بر میگرد که طرح پایلوت آن تنها در 4 استان فارس، کهکیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و اصفهان را در بر می گیرد. مهندس توکلی در ادامه افزود : پایلوت این طرح در استان فارس در بخش کر و کامفیروز شمالی در حال اجرا می باشد. لازم به ذکر است که متولی اصلی این طرح، سازمان حفاظت محیط زیست کشور می باشد و تعدادی دیگر از وزارتخانه ها مثل جهادکشاورزی ووزارت نیرو نیز در این طرح مشارکت دارند.
کشت کلزا در نقش رستم افزایش یافت
مسئول مرکز جهادکشاورزی نقش رستم مرودشت با اعلام این خبر گفت: در سال زراعی جاری 40 هکتار از اراضی تحت پوشش این مرکز به کشت کلزا اختصاص یافت که این میزان نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. عادل امینی در ادامه افزود: مزایای رقم کشت شده ( پنتون) عبارت است از : رسیدگی هم زمان غلاف ها، عدم ریزش در هنگام برداشت محصول، عملکرد و تولید بالا . وی ادامه داد که میانگین تولید محصول کلزا، 3 تن در هر هکتار می باشد و پیش بینی میشود در پایان برداشت 120 تن دانه کلزا از این مزارع برداشت گردد.