به گزارش دریافتی "مرودشت آنلاین" از خبرگزاری آنا واحد مرودشت، مجتبی عرب تاش دبیر اجرایی این همایش در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا واحد مرودشت گفت: دراین جشنواره علاوه برنمایش آثار وصنایع دستی ، زندگی عشایر با پختن آش ، نمدمالی وقالیبافی ، تهیه خوارکی های محلی به صورت زنده نمایش داده می شود.
عرب تاش هدف از برگزاری این جشنواره را احیای فرهنگ غنی و اصیل محلی ، معرفی آداب ورسوم عشایر وجذب گردشگران عنوان کرد و گفت : طوایف مختلف عشایر در این جشنواره حضور خواهند یافت که ضمن برپایی سیاه چادر و نمایشگاه درمحوطه دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت به اجرای بازی های محلی همراه باساز ونقاره سنتی می پردازند.
وی تصریح کرد: تاریخ برگزاری این همایش از 28 اسفند 94 لغایت 12 فروردین 95 می باشد که در طول این مدت عموم مردم به ویژه مهمانان نوروزی با توجه به اینکه این دانشگاه در مسیر جاده مرودشت ، تخت جمشید و آثار تاریخی تخت جمشید قرار دارد، دیدن خواهند کرد.
شایان ذکر است استان فارس از مناطق مهم عشایر کشور است وبزرگترین ایل ایران (ایل قشقایی ) با 6 طایفه درفارس زندگی می کنند 13 درصد جمعیت عشایر کشور دراستان فارس حضوردارند .
جامعه عشایری کوچنده فارس شامل سه ایل بزرگ قشقایی، خمسه و لر(لرممسنی و بویر احمد علیا ) و هشت طایفه مستقل است .
عشایر فارس 147 هزار و 790نفر شامل 27 هزار و 279 خانوارهستند که 4درصد جمعیت استان و12 ونیم درصد جمعیت عشایر کوچنده کشور را تشکیل می دهند.
این عشایر سالانه بیش از 57 هزار مترمربع صنایع دستبافت شامل قالی ، گبه ، گلیم وجاجیم را تولید میکنند.
عشایر فارس همچنین سالیانه 25 هزارتن پشم تولید می کنند و تاکنون 20 درصد عشایر با رضایت خود در استان اسکان یافته اند.