در جوامع پیشرفته ی جهان مهم ترین علوم،علوم انسانی است.علومی که مدیریت،هدایت،تربیت،قانون گذاری،اقتصاد،سیاست و فرهنگ جوامع را در دست دارند.
طبق مطالعات انجام شده در حوزه ی آموزش کشور آمریکا،مشاهده شد که نخبگان این کشور در دو زمینه ی علوم انسانی و علوم پایه تحصیل می کنند. نکته ی جالب و قابل توجه این است که مهندسین،تکنسین ها و متخصصین حوزه ی پزشکی و پیرا پزشکی این کشور از کشور های ایران،هند،افغانستان و... بوسیله ی بورسیه تحصیلی و اشتغال جذب می گردند و متاسفانه در این کشور های در حال پیشرفت (یا به اصطلاح جهان سوم) نخبگان به سمت رشته های ریاضی فیزیک و تجربی اقبال دارند.
این ضعف بزرگ در کشور ما بسیار نمایانگر است و ما هر ساله شاهد پدیده ای به نام فرار مغزها هستیم...
با وجود تاکیدات بسیار مقام معظم رهبری به علوم انسانی در زمینه های افزایش سطح علمی،تولید علم و پژوهش در زمینه ی علوم انسانی-اسلامی،باز شاهد کم توجهی و کم کاری مسئولین هستیم. این کم توجهی و کم کاری در شهرستان مرودشت نیز مشهود و چشمگیر است. در شهرستان مرودشت زمانی که پرس و جو می کنیم در رابطه با مدارسی که رشته ی علوم انسانی در آنها تدریس می شود،مشاهده می کنیم که نامی از مدارس خوب شهرستان نیست و این رشته ی تحصیلی در مدارسی با سطح علمی-آموزشی متوسط رو به پایین تدریس می گردد.
کلام بسیار تامل برانگیز از یک استاد رشته ی علوم انسانی در مرودشت:"اگر دانش آموزی دارید که قصد تحصیل در رشته ی علوم انسانی را دارد،توصیه میکنم در مدارس شیراز ثبت نام کنید..."
این یک ضعف بسیار جدی در آموزش و پرورش شهرستان ماست...
توصیه ما به مسئولین محترم شهرستانی این است که فکری به حال وضع فعلی این رشته ی تحصیلی در شهرستان کنند یا اینکه هنگام انتخاب رشته ی تحصیلی دانش آموزان،آدرس مدارس شهر شیراز را ضمیمه ی برگه ی انتخاب رشته آنها نمایند!