طرح آمایش سرزمین در فارس در حال تدوین است
|
4075
|
:كد |
شنبه 29 خرداد 1395 |
|
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس گفت: طرح آمایش سرزمین برای توزیع عادلانه منابع در استان فارس در حال تهیه و تدوین است.
|
به گزارش "مرودشت آنلاین"سید علی محمد موسوی شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: در بحث کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی در استان فارس طرح آمایش سرزمین فارس در حال تدوین است که هم اینک فعالیت ها در تهیه این طرح در بخش فرهنگی، اجتماعی و سرزمینی در حال نگارش است.
وی افزود: طرح آمایش سرزمین مبنای توزیع منابع در ده سال آینده در استان می شود به همین دلیل مطالعات و تدوین این طرح با حساسیت انجام می شود.
موسوی با بیان اینکه بحران دو قطبی شدن جامعه در حدود 70 سال شکل گرفته است اظهارداشت: تمرکز ما در مباحث توسعه ای و توزیع منابع در استان حرکت با مبنای عدالت اجتماعی و نه رشد اقتصادی است که این مهم را با جدیت دنبال می کنیم.
وی اضافه کرد: حاشیه نشینی به دلیل عدم تعادل و توازن برنامه ریزی های توسعه ای در مناطق و استان های کشور ایجاد شده است که متاسفانه پنج برنامه توسعه ای که از قبل و بعد از انقلاب در کشور پیاده سازی شده است، توسعه بر اساس اقتصاد، سیاست و فرهنگ است و نه رشد انسانی و عدالت اجتماعی که آرمان های اصلی انقلاب بوده، متمرکز بوده است.
او ادامه داد: به دنبال برنامه ریزی های نامتوازن شاهد ایجاد پدیده حاشیه نشینی و دو قطبی شد جامعه هستیم به طوری که عمده امکانات و فرصت ها در کلانشهرها مستقر شده که موجب جذب و مهاجرت افراد برای زندگی و کار بهتر شده است.
موسوی با بیان اینکه دولت طرح کاهش آسیب های اجتماعی را با اولویت طلاق، حاشیه نشینی، بی بند و باری، اعتیاد و مناطق حاد و بحرانی را در دستور کار دارد عنوان داشت: مباحث اجتماعی در کشور مهجور بوده است که متاسفانه در ده سال گذشته نیز حتی مسایل آمایش سرزمین که منجر به عدالت در توزیع منابع کشور می شد، نیز تعطیل شده بود.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس افزود: استان فارس و به ویژه شهر شیراز نیز گرفتار پدیده حاشیه نشینی است و هم اینک 10 محله از جمله محله های سعدی، سهل آباد، سلطان آباد، مهدی آباد، شهرک بهار، گل کوب، شیخ علی چوپان و کوشک میدان در شیراز و محلاتی در اطراف شهرستان های مرودشت و کازرون با وسعت حدود هزار و 200 هکتار و جمعیت بالغ بر حدود 250 هزار نفر زندگی می کنند.
وی گفت: در ده سال گذشته بیش از 70 درصد از مهاجرت ها در استان به شهر شیراز بوده که مهمترین علت این مهاجرت ها نیز برخورداری از امکانات و فرصت ها در این کلان شهر است.
موسوی بیان کرد: ساماندهی حاشیه نشینی یکی از موضوع های مورد نظر و تاکید دولت تدبیر و امید است که تلاش می کنیم با اجرای برنامه ها و برنامه ریزی های مناسب ابعاد زندگی فرهنگی و اجتماعی حاشیه نشینان را با زندگی اجتماعی شهر ادغام شود و با این ها رفتارتکریم مدارانه صورت گیرد.
او اظهارداشت: معتقدیم ساماندهی و کنترل پدیده حاشیه نشینی نیازمند تدبیر است که بحث ادغام فرهنگ آنها در زندگی شهرهای نزدیک سکونت و توانمند سازی حاشیه نشینان به عنوان اولویت و سیاست در دستور کار دولت است.
وی ادامه داد: تمام مناطق بحرانی و حاشیه نشین در استان فارس کار مطالعاتی انجام و نیازهای کالبدی، فرهنگی و اجتماعی هر محله مشخص شده است که در این زمینه وظیفه هر دستگاه نیز معین شده است.
موسوی عنوان داشت: برنامه توانمندسازی حاشیه نشینان از امسال اجرایی می شود که در این زمینه طرح پنج ساله ای با مشخص بوده وظائف و مسیر حرکت هر دستگاه در استان تهیه شده است که گزارش اجرای این برنامه ها سالانه به مدیران استان ارائه می شود.
|
نظرات بینندگان |
|
ارسال نظرات |
|
|