همزمان با هفته جهاد کشاورزی نشست خبری اصحاب رسانه با مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت برگزار شد در این جلسه ابتدا مهندس رحیمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت ضمن تبریک هفته جهاد کشاورزی از خبرنگاران بابت حضورشان در این نشست خبری تشکر کرد وی اظهار داشت جهاد کشاورزی برای پیشبرد برنامه های خود و به ویژه گذر از خشکسالی نیاز مبرم به کمک اصحاب رسانه دارد مدیر جهاد کشاورزی مرودشت گفت در شهرستان مرودشت سالانه بالغ بر 5/2 میلیون تن انواع محصولات زراعی ، دامی و باغی تولید می شود که این مقدار معادل 25 درصد محصولات استان و 5/2 درصد کل محصولات کشاورزی کشور است.
مدیر جهاد کشاورزی مرودشت گفت: در مرودشت نزدیک به 150 هزار هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد . که از این مقدار 135 هزار هکتار قابل کشت است وی گفت: در این شهرستان 21 هزار نفر بهره بردار کشاورزی فعال هستند . مهندس رحیمی افزود شهرستان مرودشت در تولید گندم ، چغندرقند، ذرت علوفه ای و گوجه فرنگی در استان فارس مقام اول را دارد وی از کشاورزان مرودشتی بعنوان کشاورزانی پیشرو و آگاه در سطح کشور یاد کرد و خاطرنشان کرد این قشر زحمت کش سهم عمده ای از تولید و خودکفایی را بر دوش دارند.
مدیر جهاد کشاورزی در ادامه افزود: با توجه به تداوم خشکسالی و کاهش آب های سطحی و زیرزمینی، توسعه باغات کم آب بر از اولویت های جهاد کشاورزی است بنابراین توسعه باغات پسته در دستور کار قرار گرفته به طوریکه در چندسال اخیر400 هکتار از اراضی به احداث باغ پسته اختصاص داده شده که محصول تولیدی از کمیت و کیفیت بسیار عالی برخوردار بوده است وی توسعه گیاهان دارویی را از دیگر راههای برون رفت از بحران کم آبی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر 1/522 هکتاراز اراضی مرودشت به زیر کشت انواع گیاهان دارویی رفته است.
دربخش صنعت تولیدات دام و طیورو آبزیان مرودشت از شهرستانهای مهم محصولات و فرآورده های دامی به ویژه شیر و گوشت سفید وقرمز است به طوریکه سالانه بالغ بر165000 تن شیر و گوشت تولید و علاوه بر مصرف شهرستان به سایر استانها صادر می گردد.
مهندس رحیمی گفت: با آموزش و ترویج می توان بسیاری از چالش های پیش رو در بخش کشاورزی را مرتفع کرد وی گفت در همین راستا در یکسال گذشته بالغ بر 10 هزار نفر بهره بردار در زمینه های مختلف آموزش دیده اند . که محصولات آنها معادل 50% تولیدات استان می باشد این آموزش ها در قالب کلاس ، کارگاه و بازدیدهای آموزشی ، دوره های فنی و حرفه ای ، ایجاد مزارع نمایشی و تحقیقی ترویجی بوده است . مهندس رحیمی افزود در حال حاضر 82 واحد صنایع تبدیلی در مرودشت وجود دارد که بخش عمده ای از اشتغال مرودشت را به دوش دارد.
وی گفت در سال جاری تعداد 7 واحد به مرحله تولید و بهره برداری رسیده که این خود گام بزرگی محسوب می شود وی افزود بعنوان مثال در حال حاضر در شهرستان مرودشت 27 کارخانه فعال تولید رب گوجه فرنگی وجود دارد.
مدیر جهاد کشاورزی پیرامون توسعه مکانیزاسیون گفت : در حال حاضر ضریب مکانیزاسیون در شهرستان مرودشت 9/3 است که این رقم نسبت به مناطق دیگر بسیار مطلوب است وی گفت هم اکنون نزدیک به 7 هزار دستگاه تراکتور و کمباین در مرودشت وجود دارد.
وی همچنین با اشاره به فعالیت آب و خاکی در شهرستان افزود در حال حاضر 18 هزار هکتار از زمین های مرودشت به آبیاری نوین مجهز شده اند که نقش مهمی در کاهش مصرف آب داشته است وی گفت: اوج موفقیت در این راستا در زراعت گوجه فرنگی بوده به طوریکه در سال گذشته تمام 4500 هکتار مزارع گوجه فرنگی شهرستان به آبیاری نواری مجهز شد که این مهم موجب صرفه جویی 67 هزار متر مکعب آب شد.
مهندس رحیمی خشکسالی ها و کمبود آب را مهم ترین چالش بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت با توسعه تکنولوژی و آموزش و ترویج و اصلاح الگوی کشت می توان خشکسالی را نیز مدیریت کرد.
وی با اشاره به طرح نوبت بندی آب که سال جاری در اراضی زیر شبکه سد درودزن در شهرستان مرودشت اجرا گردید اظهار داشت طرح نوبت بندی آب برای اولین بار در کشور در این شهرستان اجرا گردید که پیش بینی میشود از قبل آن حدود 40 هزار تن گندم و جو تولید گردد.
مهندس عزیز رحیمی در پایان از حضور کلیه خبرنگاران و فعالان این بخش تشکر کرد.
گفتنی است در پایان این مراسم محمد حق پرست مسئول روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت ضمن تقدیر از حضور اصحاب رسانه آمادگی خود را در زمینه نشر اخبار مرتبط با بخش کشاورزی در رسانه ها را اعلام کرد و گفت هر زمانی که خبرنگاران نیاز به بازدید از طرح های کشاورزی را داشته باشند امکانات لازم را در اختیار آنها قرار خواهیم داد. در این نشست خبری علاوه بر معاونین جهاد کشاورزی، مسئولین واحدها ، رئیس نظام صنفی کشاورزی ، رئیس منابع طبیعی و رئیس اداره امور عشایر حضور داشته و نقطه نظرات خود را اعلام داشتند .این جلسه با صرف افطار به پایان رسید .