مرودشت آنلاین: نشست خبری رئیس دانشگاه آزاد مرودشت با اصحاب رسانه شهرستان به مناسبت سالگرد تاسیس این دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای این نشست که در دفتر ریاست این دانشگاه برگزار شد، سید ابراهیم حسینی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت با گرامیداشت 5 تیر سالروز تاسیس واحد مرودشت از بنیانگذاران این دانشگاه تقدیر کرد و گفت در حالیکه که بسیاری از دانشگاههای بزرگ مسیر طولانی را طی کرده اند تا به یک واحد آموزشی بزرگ تبدیل شوند دانشگاه آزاد مرودشت که فقط با دو رشته کاردانی حسابداری و کارشناسی علوم تربیتی کار خود را آغاز کرده بود مسیر پیشرفت را در زمان 28 ساله طی کرده است و و به درجه باللایی از اعتبار در بین دانشگاههای کشور دست یاقته است به طوری که در حال حاضر دارای 30 دوره دکترا و 100 دوره کارشناسی ارشد است. وی افزود بر اساس رتبه بندی وبومتریک، دانشگاه آزاد مرودشت در حال حاضر در بین دانشگاههای آزاد کشور رتبه 10 و در بین 2850 موسسه آموزش عالی رتیه 70 را دارد. همچنین در پایگاه استنادی جهان اسلام این دانشگاه رتبه 20 را دارد.
سید ابراهیم حسینی ضمن تقدیر از تلاش نمایندگان ، فرمانداران و سایر مسئولان مرودشت و رؤسای سابق این دانشگاه برای رساندن این واحد به این درجه بالای عظمت اضافه کرد: در حال حاضر هیچ کدام از شهروندان مرودشتی برای ادامه تحصیل دغدغه ای ندارند زیرا در این دانشگاه بسیاری از رشته ها وجود دارد به طوری که از استانهای دور و نزدیک بسیاری از داوطلبان ادامه تحصیل این واحد را برای ادامه تحصیل انتخاب می کنند. همچنین در استان فارس فقط شیراز به عنوان یک شهر دانشگاهی شناخته می شد اما در حال حاضر مرودشت نیز یک مرکز دانشگاهی محسوب می شود.
حسینی افزود: مجلات علمی معتبری در این دانشگاه وجود دارد که که اساتید برخی دانشگاههای معتبر کشور جهت اخذ تز دکترا، مقالات خود را به این مجلات می فرستند و مدتها در نوبت چاپ این مجلات قرار میگیرند.
بخش یعدی این نشست به پرسش ها و صحبت های خبرنگاران اختصاص داشت. در ابتدا یکی از اصحاب رسانه یکی از دلایل موفقیت دانشگاه آزاد مرودشت در دوره مدیریت فعلی دور نگه داشتن دانشگاه از مسائل سیاسی عنوان کرد و درخواست کرد سرریز هزینه های دانشگاه آزاد مرودشت در بخش فرهنگی و عمومی شهرستان که بسیار نیازمند است هزینه شود.
رئیس دانشگاه آزاد مرودشت در پاسخ به پرسشی در مورد میزان پیشرفت مجتمع گردشگری و سایر پروژه های دانشگاه کفت: با توجه به تصویب شرکت گردشگری واحد مرودشت در سازمان مرکزی دانشگاه (با توجه به اینکه فقط 2 واحد در کشور این مجوز را دریافت کرده اند) ساخت یک مجتمع در مکان سابق دانشگاه علوم و تحقیقات در دستور کار قرار گرفت که در حال حاضر حدود 90% پیشرفت فیزیکی دارد و دارای حدود 110 ویلا می باشد که با اندک کار مختصر می توان آنها را به متل تبدیل کرد. این مرکز گردشگری بعد از ماه مبارک رمضان افتتاح خواهد شد. همچنین مسجد دانشگاه نیز که یکی از مساجد زیبای استان می باشد بزودی افتتاح می شود و یکی از ویژگی ها آن این است که یکی از درب آن در خیابان اصلی برای استفاده عموم باز خواهد بود.
حسینی در مورد تشکل های دانشجویی فعال در دانشگاه گفت: در دانشگاه ازاد مرودشت 5 تشکل دانشجویی داریم که هر پنج تشکل در حال حاضر فعال هستند و مشغول انجام انتخابات سالیانه خود می باشند.
حسینی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در مورد فعالیتهای این دانشگاه در حوزه اقتصاد مقاومتی گقت: اقتصاد مقاومتی با توجه به فعالیتهای دانش بنیان محقق می شود و واحد مرودشت در این راستا فعالیتهایی در شرکتهای دانش بنیان زیر مجموعه خود داشته است از جمله تولید نوعی داروی عقیم کننده سگهای ولگرد توسط یکی از اساتید این دانشگاه که فقط توسط 3 کشور در دنیا تولید می شود و علاوه بر اینکه با یک روش اخلاقی از تولید مثل و ازدیاد سگهای ولگرد و انتشار بیماری توسط آنها جلوگیری می کند با تولید انبوه میتواند اشتغال خوبی نیز ایجاد کند. همچنین یکی از شزکت های دانش بنیان این دانشگاه نوعی گیاه دارویی تولید می کند که وارد بازار شده است و بخشی از زمینهای واحد امام رضا به کشت گیاهان زعفران، گندم و غیره اختصاص یافته است.
حسینی افزود: یکی از اساتید مرودشتی دانشگاه آزاد وسیله ای به اندازه یک لامپ اختراع کرده است که هر گونه آلودگی در هوا را به بخار آب تبدیل می کند. و متاسفانه به علت روند اداری دست و پاگیر در ایران آن را در مالزی ثبت کرده است اما در حال حاظر برای تولید انبوه آن با دانشگاه آزاد همکاری می کند و این پروژه می تواند در مرحله اول حدود 40 نفر اشتغال مستقیم ایجاد کند.
رئیس دانشگاه آزاد مرودشت در پاسخ به انتقادی در مورد نقش کم دانشگاه آزاد در حل مشکلات اجتماعی مردم مانند طلاق و خودکشی گفت: در دانشگاه آزاد تحقیقات زیادی در مورد مسائل و مشکلات اجتماعی انجام می شود اما متاسفانه گوش شنوایی برای شنیدن و بهره بردن از نتایج این تحقیقات وجود ندارد. به عنوان مثال ذرت هایی در حال حاضر به خاطر بازدهی بالا و سریع - علیرغم نیاز بالا به آب- به طور وسیع در مرودشت کشت می شود و به مصرف خوراکی یا مصرف دام می رسد و در تحقیقات ما مشخص شده است که مصرف این ذرت ها که منشاً آنها آمریکای لاتین است، پرخاشگری را در بین افراد افزایش می دهد و همین پرخاشگری ها می تواند زمینه نارضایتی بین زوجین و در نهایت طلاق را بوجود آورد اما متاسفانه نمی توان براحتی جلو کشت این محصول را گرفت. وی همچنین گفت مرکز تحقیقات آب این دانشگاه باید با اداره آب و فاضلاب شهر همکاری و ارتباط تنگاتنگی داشته باشد که این ارتباط تاکنون محقق نشده است و چنین مشکلاتی نقش دانشگاه آزاد را در تاثیر گذاری بر فضای اجتماعی کمرنگ می کند.
سید ابراهیم حسینی عملکرد این دانشگاه را در فرآیند الحاق دانشگاه علوم و تحقیقات عالی توصیف کرد و افزود در این تجمیع سه هزار دانشجو به واحد شیراز و ده هزار دانشجو به واحد مرودشت منتقل شدند.
رئیس دانشگاه آزاد مرودشت تعداد دانشجویان فعلی این دانشگاه را پانزده هزار نفر اعلام کرد و افزود متاسفانه به علت پیر شدن جمعیت و کاهش تعداد دانش آموزان با افت ورودی دانشجو روبرو هستیم و این مساله مشکلاتی را برای دانشگاه ایجاد خواهد کرد.
لازم بذکر است که دانشگاه آزاد مرودشت در تاریخ 5 تیر ماه 1364 با همت افراد زیر در خیابان 60 متری جنب بیست متری بیمارستان راه اندازی شد.
1- حاج آقا شریعتی – امام جمعه وقت مرودشت
2- حاج آقا موسوی نژاد- رئیس حوزه علمیه امام جعفر صادق مرودشت
3- حاج علی محمدی زاده- پدر معظم شهید و رییس مجمع امور صنفی
4- حاج محمد باقر داورپناه- رئیس وقت تامین اجتماعی مرودشت
5- مرحوم حاج فرامرز بهمنی- رئیس وقت اداره دارایی مرودشت
6- مرحوم مهندس رحمانیان- موسس و اولین رئیس واحد مرودشت
7- مرحوم جلیل رشیدی- نماینده وقت مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی
8- مرحوم دکتر آموزنده- واگذار کننده ساختمان با اجاره ناچیز
9- مهندس ایمانی- رئیس وقت کارخانه آزمایش