اجرای عملیات احداث واحدهای سرویسهای جانبی، آمونیاک و اوره گرانول از مهرماه سال 88 آغاز و عملیات راهاندازی آزمایشی در اسفندماه 94 با موفقیت به انجام رسید.
هدف از اجرای این طرح تولید سالانه 670 هزار تن آمونیاک و یک میلیون و 70 هزار تن اوره گرانول است. با آغاز بهرهبرداری رسمی از این پروژه شرکت پتروشیمی شیراز با تولید 3.7 میلیون تن کودهای ازته آمونیاک، اسید نیتریک، متانول و آرگون همچنان جایگاه خود را در ردیف بزرگترین واحدهای صنعت پتروشیمی کشور حفظ کرده است.
این طرح در زمینی به وسعت 22 هکتار و با سرمایهگذاری 550 میلیون یورو و 4 هزار میلیارد ریال اجرا و به بهرهبرداری رسیده است. اجرا این پروژه در سختترین شرایط اعمال تحریمهای ظالمانه با بیش از 23 میلیون نفر ساعت کار و با به خدمت گرفتن حداکثر توان داخلی برای ساخت و نصب تجهیزات صورت گرفته است.
به گزارش خبرنگار مهر، اسحاق جهانگیری پیش از ظهر سهشنبه در مراسم افتتاح طرح توسعه پتروشیمی مرودشت تاکید کرد: امروز دیگر نرخ دلار و سود بانکی در لحظه جابجا نمی شود و فضای کشور در حوزه سیاسی بسیار مناسب است.
وی افزود: کسانی که فضای کشور را ناامید جلوه می دهند، باید بدانند که فضای کشور آرام و باثبات است و اعتقاد داریم که فضای سیاست خارجی کشور نیز باید آرام باشد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه اقتصاد کشور در مسیر صحیح قرار دارد، ادامه داد: اقتصاد امروز در ریل رشد و توسعه قرار گرفته و موانع روبروی پیشرفت برداشته شد. البته چالش هایی وجود دارد که باید به طور جد با آنها برخورد شود.
جهانگیری با تاکید بر اینکه اقتصاد ایران پاسخگوی اقتدار ایران نیست، تصریح کرد: اقتدار ایران در منطقه خاورمیانه بسیار است، چراکه امروز نقش ایران در ثبات و امنیت منطقه بسیار موثر بوده و در آرام کردن منطقه و برخورد با تروریست نیز نقش موثری دارد.
وی اضافه کرد: ایران از دولت های قانونی و منتخب ملت ها حمایت کامل می کند که این بسیار در جایگاه ایران موثر است.
معاون اول رئیس جمهور گفت: یکی از چالش های اقتصاد ایران بیکاری است که برای مقابله با این مهم، باید سرعت رشد اقتصاد کشور را افزایش دهیم و خانواده های ایرانی را در آرامش نگه داریم.
جهانگیری ادامه داد: باید رفاه و درآمد مردم را افزایش داد و زندگی مناسبی را نیز برایشان فراهم کرد که برای رسیدن به چنین اقتصادی باید موانع برداشته شود که یکی از این موانع، تحریم ها بود.
وی تاکید کرد: بخش قابل توجهی از تحریم ها برداشته شده و مابقی نیز بنا بر تعهد انجام شده باید برداشته شود.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه گروهی در داخل کشور از فرصت تحریم ها برای تخلیه ملت ایران استفاده کردند، اظهار داشت: در یک قلم، یک فرد ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار در دوران تحریم ها به اندازه ۴ پتروشیمی برداشت داشته و به طور حتم چنین فردی تنها نبوده است.
وی افزود: گروهی دیگر نیز نام آنها در تاریخ ایران سیاه خواهد ماند؛ زیرا از چنین فعالیت ها و حرکت هایی حمایت کرده اند.
ضرورت فعال شدن بخش پایین دستی پتروشیمی
همچنین بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت بر فعال شدن بخش پایین دستی پتروشیمی تاکید کرد و گفت: باید از فاینانس خارجی، صندوق توسعه و سرمایه های عمومی مردم به این سمت سوق دهیم تا بتوانیم ظرفیت سرمایه گذاری را افزایش دهیم.
وزیر نفت با اشاره به این که در سال 76 کل ارزش تولیدات پتروشیمی ایران یک میلیارد دلار بود که اکنون در یک سال به ارزش تولید محصولات پتروشیمی پنج میلیارد دلار اضافه می شود، تصریح کرد: این اعداد فوق العاده مهمی است؛ نزدیک یک و نیم درصد فقط تولید ناخالص از پتروشیمی است که برای اقتصاد کشور تعیین کننده است.
وی با بیان این که اجرای طرح آمونیاک و اوره شهدای مرودشت در دوران تحریم ستودنی است، استان فارس را مهد پتروشیمی کشور خواند و گفت: طرحهای زیادی برای استان فارس درنظرگرفته شده است و نمایندگان و مقامهای استان باید آن را فعال کنند.
زنگنه همچنین استان فارس را قطب دوم تولید گاز ایران پس از بوشهر خواند و گفت: در آینده می توانیم تولید گاز را افزایش دهیم.
وی درباره پالایشگاه دوم شیراز نیز توضیح داد: امیدوارم آقای جهانگیری تلاش کنند مشکل این طرح حل شود و به سامان برسد، خوراک آن را وزارت نفت باید تامین کند که تخصیص دادیم اما مشروط به آن است که کارهای زیست محیطی آن حل شود.
زنگنه در بخش دیگری از سخنان خود اظهار امیدواری کرد که بخش پایین دستی در استان فارس با کمک سرمایه گذاران و حمایت استانداری برای بخش پتروشیمی فعال شود.
وزیر نفت همچنین بر رعایت مسائل ایمنی تاکید کرد و گفت: سرسختانه حوزه ایمنی را جدی بگیرید.