مرودشت نما: در مسیر گردشگری سد درودزن در حال حرکت هستیم ، حدفاصل روستاهای کوه سبز و قاسم اباد بویی مشمئز کننده و آزار دهنده به مشام می رسد، پی جوی سر منشاء این بوی تعفن شدیم متوجه دپوی چند صد تن کود حیوانی به صورت کاملاً غیر قانونی و غیر بهداشتی توسط یکی از کارخانه داران (م ه م) در اراضی کشاورزی کوه سبز در ماه های گذشته می شویم که این مسئله ضمن آسیب جدی به محیط زیست زندگی و بهداشت عمومی ، نارضایتی اهالی و کشاورزان این دو روستا را نیز در پی داشته است .
جمع آوری و دپوی این فضولات حیوانی به شیوه های غیربهداشتی انجام گرفته است. تلنبار فضولات حیوانی در اراضی کشاورزی روستا علاوه بر ایجاد منظره زشت و ایجاد بوی نامطلوب، محل مناسبی را برای رشد و نمو حشرات از جمله پشه سالک فراهم می آورد. از سوی دیگر، آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی بویژه در هنگام وقوع بارندگی و سیل، از عواقب جمع آوری و نگهداری غیربهداشتی فضولات حیوانی است. کشاورزان و اهالی این روستاها در معرض انواع بیماریهای عفونی، پوستی و انگلی قرار می گیرند. لذا با توجه به وضعیت جغرافیایی منطقه و در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی ساکنین که عمدتاَ کشاورز بوده و در همین اراضی به امرار معاش مشغولند و این مسأله باعث ناراحتی آنان گردیده ، طرح جمع آوری و انتقال این دپو فضولات حیوانی می بایست هر چه سریعتر به مرحله اجرا گذاشته شود.
تا بحال با پیگیریهای زیادی از مردم و ادارات مسئول در این مورد انجام شده است و به کارخانه دار مزبور اخطاریه های متعددی داده شده است اما وی به این اخطارها و تذکرات توجهی نکرده و نسبت به جمع آوری این فضولات اقدامی ننموده است.
در مجموع افراد جامعه باید بدین باور برسند که علاوه بر رعایت موازین بهداشت فردی ملزم به حفظ بهداشت محیط پیرامون خود نیز هستند، زیرا در صورت عدم رعایت این موضوع سلامت آنها و بهداشت سایر افراد جامعه به مخاطره خواهد افتاد. یکی از موارد مهم در زمینه حفظ و ارتقای سلامت افراد جامعه، جمع آوری، انتقال و دفع صحیح و بهداشتی مورد مذکور می باشد.
از جمله اثرات فضولات حیوانی در صورت مدیریت نامناسب و خطراتی که مردم اطراف منطقه مزبور را تهدید می کند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1) اثرات بهداشتی در اثر تماس مستقیم با فضولات (شیوع بیماریهای میکربی، ویروسی و انگلی) 2) اثرات بهداشتی در اثر تکثیر حشرات، حیوانات موذی و ولگرد ( سالک ، موش و ... ) 3) اثرات زیست محیطی (آلودگی آبهای سطحی و زیر زمینی، خاک و هوا) 4) اثرات اجتماعی(ایجاد کدورت و نارضایتی بین همسایگان و ساکنین روستا، ایجاد منظره زشت در روستا و ...) 5) اقتصادی (صرف هزینه برای بهبود بیماریها، از دست دادن توانایی انجام کارهای روزمره که عمدتاً کشاورزی هست و ...)
تلاش های بخشدار محترم بخش مرکزی جناب قاسم زاده و کارشناس مسئول شبکه بهداشت جناب آقای کشاورز در همکاری با کشاورزان و اهالی ستودنی است و از سایر دستگاه های مرتبط با موضوع ( جهادکشاورزی ، محیط زیست ، میراث فرهنگی ، شبکه دامپزشکی ، دادگستری ) هم توقع تلاش بیشتری در جهت احقاق حقوق مردم و کشاورزان زحمتکش منطقه می رود .
پیشنهاد می شود با تشکیل شورای بهداشت روستا و جلب مشارکت مردم روستا و یا روستاهای همجوار، بخشداری ، جهادکشاورزی ، محیط زیست ، میراث فرهنگی ، دامپزشکی ، مرکز بهداشت و دادگستری جمع آوری این محل دپو فضولات حیوانی که باعث ناراحتی اهالی و کشاورزان منطقه شده به مرحله اجرا گذاشته شود و با افراد سودجو که سلامت عمومی و محیط زیست منطقه را بر هم می زنند قاطعانه برخورد شود.
مستندات مربوط به پیگیریهای مردم و ادارات مرتبط در دفتر مرودشت نما موجود می باشد و در صورت نیاز ارائه خواهد شد.