به گزارش مرودشت نما به نقل از خبرگزاری مهر، خشکسالی در استان فارس این روزها به شدت محیط زیست طبیعی و انسانی را تهدید می کند. از ابتدای سال حجم بارندگی ها بسیار کم و محدود بوده و شرایط خشکسالی را در این استان خشک تشدید کرده است.
این کمبود بارش ها تثایرات مختلفی در بخشهای مرتبط با حوزه آب گذاشته به گونه ای که چندی پیش با محوریت دستگاه قضایی جلسه بررسی راهکارهای تأمین آب شرب استان نیز با حضور متولیان امر برگزار شد تا چراغ قرمز حالا برای آب شرب نیز روشن شود.
هرچند مسئولان امر بارها اعلام کرده اند که قرار نیست فعلا آب شرب سهیمه بندی شود اما بحران آب در استان جدی تر از پیش بوده و سدها نیز آب زیادی برای تامین آب شرب ندارند.
وضعیت نامساعد سدهای فارس
خلیل رضاییان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس در جلسه مذکور پیرامون وضعیت سدها گفته بود که در حال حاضر در هفت سد فارس ۱۶۷ میلیون مترمکعب آب قابل مصرف وجود دارد که تنها ۷ درصد ظرفیت قابل مصرف این هفت سد است که این مقدار هم فقط در یکی از سدهای استان قرار دارد و ۶ سد دیگر فارس یا ظرفیت آب قابل استفاده آنها صفر است یا منفی که ازجمله آنها سد درودزن به عنوان تأمین کننده آب شرب کلانشهر شیراز و دومین شهر استان مرودشت می باشد که در حال حاضر ۴۳ میلیون مترمکعب منفی است.
این آمارها به خوبی گویای شرایط نامساعد خشکی و کم آبی است که فارس را بیش از گذشته با خود درگیر کرده است.
در این راستا مدیر کل هواشناسی فارس نیز به خبرنگار مهر گفت که حداقل برای این هفته بارندگی مورد انتظار در استان فارس نخواهیم داشت.
۸۰ درصد کاهش بارندگی در فارس
عبدالکریم جامعی ادامه داد: امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۸۰ درصد کاهش بارندگی داشته ایم.
وی میزان بارندگی امسال را ۲۷.۵ میلی متر در سطح استان فارس اعلام کرد و گفت: وضعیت بارشها نسبت به بلند مدت نیز کاهش ۶۷ درصدی را نشان می دهد.
مدیر کل هواشناسی استان فارس با اشاره به اینکه انتظارمان برای امسال بارشی در حد نرمال خواهد بود، افزود: باید امید داشت که بارندگی ها در استان فارس شروع شود.
به گزارش مهر، به نظر می رسد شرایط خشکسالی با این روند برای فصول گرم سال تشدید شود و در این راستا آنچه می تواند فارس را از این وضعیت خارج سازد آغاز بارندگی است.