مناقصه، مکانیزمی رقابتی است تا بهترین کیفیت ممکن با کمترین قیمت بدست آید. هدف از برگزاری مناقصه رعایت اصولی مانند آزادی رقابت، شفافیت قیمت ها، شایستگی مناقصه گر و برابری افراد است. این امر به ویژه در نهادهایی مانند شهرداری که با حجم وسیعی از کارهای عمرانی روبروست اهمیت دو چندان می یابد.
ماده 14 از وظایف شورای اسلامی شهر، به روشنی تصویب معاملات و نظارت بر آنها را از وظایف این نهاد دانسته و ماده 30 نیز بر نظارت شورای اسلامی شهر بر حسن اداره امور مالی شهرداری ها تاکید دارد.
در اسفندماه و ایام نزدیک به نوروز، یکی از سنت های تکراری شهرداری ، رنگ آمیزی لبه های سیمانی وسط معابر شهری بوده است. چند کارگرساده و مقداری رنگ، در شلوغ ترین روزهای سال، بکار مشغول می شوند تا زمین و زمان و هر عابر پیاده و سواره متوجه شود که به استقبال نوروز می رویم. کاری بدون هیچ خلاقیت و کیفیت منحصر بفردی که بیشتر رنگ و بوی رفع مسئولیت دارد و چند روز مانده به عید هر سال، بر ترافیک ویژه این ایام می افزاید. بر اساس ماده 5 از وظایف شوراها، بسیار ساده و با یک فراخوان عمومی ، میتوان همکاری اداراتی مانندآموزش و پرورش، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا حتی بسیج دانش آموزی را در ماههای خلوت تر سال طلب نمود تا هم کار گروهی و اجتماعی را تمرین کنیم و هم تعلق خاطر شهروندان را به زادگاهشان را دو چندان ساخت.
روی دیگر این داستان مساله واگذاری این قبیل کارهای ساده و پردرآمد به پیمانکاران است. متاسفانه، طی یکسال گذشته، در خصوص روند قانونی واگذاری قراردادهای منعقد شده به پیمانکاران ، نه از سوی شهرداری و نه شورای شهر ،شفافیت و اطلاع رسانی لازم صورت نگرفته است. شایسته است که اعضای محترم شورا و شهردار ، در جهت تنویر افکار عمومی و احترام به حقوق شهروندانی که عوارض می پردازند مستندات قانونی در خصوص برگزاری مناقصه پروژه های رینگ شهر، جاده رجاءآباد، پارک حاشیه ای ، کف سازی و لبه گذاری معابر شهری، نمای فلکه گندم و رنگ آمیزی لبه های سیمانی معابر شهری را به اطلاع شهروندان برسانند. باور عموم بر قَهر این دو نهاد با مکانیزم مناقصه است و انتظار شهروندان بسیار بیش از این.