این مقام قضایی افزود: بنیانگذار جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری همواره بر حضور در انتخابات و ایجاد شورونشاط انتخاباتی تأکید داشتهاند و انتخابات مظهر ابراز حضور شهروندان است و حضور پرشور و نشاط مردم برای اجرای برنامههای داخلی و سیاستهای خارجی جمهوری اسلامی ایران در منطقه پشتوانه عظیمی است.
وی اضافه کرد: بر اساس تشخیص قانون اساسی، بخشی از امور محلی در راستای تمرکززدایی اداری با دخالت و رأی مستقیم مردم در قالب انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا انجام میشود.
فاتحی به اصول 100 و اصل ششم قانون اساسی اشاره کرد و ادامه داد: لازمه انتخابات سالم قانونگرایی و اخلاقمداری کاندیدا، حامیان آنها و دستاندرکاران ستادهای انتخاباتی است.
وی گفت: رویه دادگستری مرودشت پیشگیری از تخلفات و جرائم انتخاباتی است و بر اساس قانون و بخشنامههای کشوری ستاد پیشگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی در دادگستری مرودشت تشکیلشده است و بهطور مرتب و مکرر فعالیتهای انتخاباتی را رصد میکند.
وی تصریح کرد: لازمه پیشگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی اطلاعرسانی و آگاهی بخشی است و قانونگرایی و اخلاقمداری با شورونشاط انتخاباتی هیچ منافاتی ندارد و به معنای محدود کردن یا ممنوع کردن فعالیتهای قانونی نیست.
این مقام قضایی خاطرنشان کرد: در دادگاه و دادسرا شعب ویژهای برای رسیدگی به جرائم انتخاباتی تعیینشده است تا در پروندههای مرتبط با انتخابات رویههای واحدی ایجاد شود و از همه مهمتر اینکه پروندههای انتخاباتی بهسرعت رسیدگی میشود.
وی بیان داشت: یکی از تخلفات انتخاباتی تبلیغات خارج از موعد است که بیشتر شامل تبلیغات زودهنگام میشود و مواد 62 آییننامه اجرایی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و ماده 63 آییننامه اجرایی انتخابات شوراهای اسلامی روستا تبلیغات زودهنگام را ممنوع اعلام کرده است.
فاتحی ابراز داشت: نامزدهای این دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا برای جلوگیری از هرگونه تخلف انتخاباتی مواد 61 تا 66 آییننامه اجرایی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و مواد 62 تا 67 آییننامه اجرایی انتخابات شوراهای اسلامی روستا را مطالعه کنند.
وی اظهار داشت: دایر کردن بیش از یک ستاد تبلیغاتی برای هر کاندیدا در هر منطقه شهرداری امکانپذیر نیست.
فاتحی یادآور شد: هتک حرمت یا حیثیت داوطلبان یا تخریب و توهین به داوطلبان و تبلیغ علیه آنها بهموجب مقررات انتخاباتی و قانون مجازات اسلامی ممکن است دارای عنوان مجرمانه باشد و قابلیت پیگیری قضایی را داشته باشد.
وی اضافه کرد: شورای اسلامی شهر و روستا جمعی است و کاندیدا باید دفت کنند به مردم وعدههایی بدهد که در حیطه وظایف شورای شهر باشد چراکه وعدههای غیرقابل تحقق و خارج از صلاحیت شوراها بهمنظور جلب رأی ممنوع است.
این مقام قضایی ادامه داد: پاره کردن، مخدوش کردن و معدوم کردن تبلیغات نامزدها که در محلهای مجاز نصبشده یکی از تخلفات انتخاباتی است و نصب پوسترهای تبلیغاتی بر روی علائم راهنمایی رانندگی، تابلوی مدارس، باجههای تلفن، برق و... ممنوعیت قانونی دارد.
وی رأی دادن با شناسنامه دیگری و تهدید و تطمیع مردم در امر انتخابات را ممنوع عنوان کرد و گفت: انتخابات میدان رقابتی سالم است و رقابت باید بر اساس آموزههای اسلام و همراه با رعایت قانون باشد و نتیجه انتخابات باید همگرایی و وحدت باشد و لازمه آن این است که کاندیدا از اقوام و قومیتها استفاده ابزاری نکنند .
فاتحی تصریح کرد: با توجه به شناختی که از مردم مرودشت دارم و با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای این شهرستان میتوان انتخابات را بهگونهای در مرودشت برگزار و اجرا کرد که در کشور نمونه باشد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از شاخصهای سلامت انتخابات عادلانه بودن و عادلانه بودن انتخابات نیز مستلزم رعایت قانون و اخلاق است.
وی بیان داشت: فضای مجازی هم ازلحاظ مسئولیتهای اخلاقی قانونی و شرعی با فضای واقعی تفاوتی ندارد و در فضای واقعی و مجازی باید دو معیار قانون مداری و اخلاقگرایی رعایت شود.