به گزارش مرودشت نما، با نزدیک شدن ایام تابستان و فصل گرما، کارشناسان و متولیان امر اعتقاد دارند آب شرب شیراز که از سد درودزن تامین میشود، در صورت عدم مدیریت مصرف آب با چالش جدی روبهرو خواهد شد؛ چالشی که حتی میتواند منجر به سبز شدن آب دریاچه سد نیز شود. در شیراز، سد درودزن یکی از منابع اصلی تامینکننده آب شرب شیراز، کشاورزی اراضی پاییندست و حتی دریاچه بختگان به شمار میرود. این روزها با خشکسالیهای متمادی وضع آب این سد نیز رو به بحران گذاشته و متولیان امر اعتقاد دارند با کاهش چشمگیری که آب سد دارد، اگر آب کشاورزی و شرب مدیریت نشود، شیراز در این بخش با چالش و بحران جدی برای ایام تابستان روبهرو خواهد شد.
معاون بهرهبرداری شركت آب منطقهای فارس گفت: با وجود اینکه نیمی از ظرفیت سدهای استان، پر شده است اما امكان تامين آب كشاورزي از سد درودزن وجود ندارد. به نقل از شركت آب منطقهاي فارس؛ حسين صالحجهرمي اضافه كرد: سد درودزن ۳۹۶ میلیون متر مکعب آب ذخيره دارد كه 330 میلیون متر مکعب آن بهعنوان حجم غيرقابل برداشت محسوب شدده و تنها 67 ميليون مترمكعب آن قابل استفاده است. معاون بهرهبرداري شركت آب منطقهاي فارس تصريح كرد: حجم 67 ميليون مترمكعبي آب قابل استفاده در سد درودزن، تنها برای تامين نياز آب شرب شیراز و مرودشت بهرهبرداري ميشود.
او با تصريح اينكه طي 46 سال گذشته امسال اولين سالي است كه درودزن آبي براي تامين نياز كشاورزي منطقه ندارد، گفت: روزانه ۱۰۰ هزار متر مکعب آب با هدف تامين نياز شرب از سد درودزن به شیراز و ۳۰ هزارمتر مکعب هم به مرودشت انتقال مییابد. اين مقام مسئول همچنين حجم آب ذخیره شده در 8 سد استان فارس را حدود ۲ هزار و ۹۵۰ میلیون متر مکعب اعلام و اضافه كرد: حجم آب موجود در سد رودبال ۷۹ میلیون متر مکعب، سدچشمه عاشق نیریز ۴۲ میلیون متر مکعب و سدتنگاب فیروزآباد ۶۸ میلیون متر مکعب است.
صالحجهرمي با تصريح اينكه در سدهاي ایزدخواست و سیوند در محدوده شمالي استان فارس هیچ ذخیره آبی وجود ندارد، گفت: به تمام شهروندان در استان فارس تاكيد ميكنيم كه با صرفهجويي و مصرف بهينه آب، كمك كنند تا تابستاني بدون مشكل را پشت سر بگذاريم.
وي با بيان اينكه در شروع فصل كشت محصولات آببر مانند برنج و بهدليل كمبود منابع آبي در استان بعضي كشاورزان اقدام به خريد آب ميكنند، گفت: براساس قانون فروش و انتقال آب چاههای کشاورزی ممنوع است و با افراد متخلف به شدت برخورد میشود. معاون بهره برداری آب منطقهای فارس افزود: از حدود ۷۰ هزار حلقه چاه موجود در فارس، ۳۵ هزار حلقه برقي است كه از اين تعداد 11 هزار حلقه مجهز به كنتور هوشمند بوده و ميزان آب برداشت شده از اين چاهها كنترل ميشود؛ نصب کنتورهای هوشمند تنها بر روی چاههای برق دار میسر است.