در ابتدای این جلسه و پس از تلاوت آیاتی از قرآن مجید توسط جلال معینی پیشکسوت فرهنگ و رسانه شهرستان، شهرام صالحی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن بیان دستور کار جلسه، توضیحاتی در خصوص اساسنامه، اعضاء و ساختار انجمن فرهنگ و مفاخر ارائه نمود و گفت: انجمن مفاخر کشور، در تهران و مراکز استان ها تعریف شده است و بدلیل تعدد پیشکسوت های فرهنگی و مفاخر در مراکز استان، همواره هنرمندان و مفاخر شهرستانی مهجور می مانند. از همین رو این ضرورت احساسمی شود که جایگاه و زحمات فرهیختگان، هنرمندان و مفاخر شهرستان ها نیز تکریمگردد و با همین هدف، سنگ بنای انجمن مرودشت گذاشته شده است.
وی افزود: از سوی دیگر انجمن مفاخر کشور تنها محدود به بخش «فرهنگ» است و سایر حوزه ها مانند ایثارگری، ورزش، خدمات عمومی و... در آن مهجور واقع شده که در انجمن فرهنگ و مفاخر شهرستان مرودشت، با اصلاح اساسنامه این موضوع برطرف شده و تلاش بر این است که از مفاخر تمامی حوزه ها تجلیل به عمل آید.
صالحی تاکید نمود: بدلیل دستور کار قرائت اساسنامه و جمع بندی موضوعات متفرقه در جلسه اول، جلسات آتی با حضور فرماندار، امام جمعه و نماینده شهرستان برگزار خواهد گردید.
در ادامه مهندس جعفری شهردار مرودشت با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در شهرداری مرودشت در راستای ارتقای فرهنگ شهروندی از جمله اجرای طرح تماشا بیان داشت: یکی از مهم ترین برنامه های این انجمن، باید فرهنگ سازی در نقاط حاشیه ای شهر و شناخت ظرفیت های شهروندان ساکن در آن نواحی باشد.
شهردار مرودشت با بیان اینکه خروجی برنامه های انجمن فرهنگ و مفاخر باید در شهر مشاهده گردد، خاطرنشان ساخت: تلاش انجمن بر این باشد که به غنای فرهنگی شهرستان بیفزاید تا به مرور شاهد رونق ملی و بلکه بین المللی مرودشت باشیم.
مرتضی چراغی مدیر آموزش و پرورش شهرستان مرودشت در ادامه جلسهبا اشاره به برخی دستاوردهای فرهنگی علمی سالهای گذشته در سطح شهرستان مرودشت اظهار داشت: از زمانی که مدیران بومی بیشتری در سطح شهرستان فعالیت می کنند، شاهد اتفاقات بهتری هستیم.
وی تجلیل و قدردانی از مفاخر را یکی از ضرورت های شهرستان عنوان نمود و گفت: ایجاد فرهنگ آموزش از جمله برنامه هایی است که در دستور کار ما قرار داشته است و علیرغم بهبود تعامل خانواده ها و شهروندان، توقع داریم برخی نهادهایی که می توانند کمک فکری و اعتباری بیشتری با این جریان انجام دهند، همراهی بیشتر داشته باشند.
در بخش دیگر این نشست، پیشکسوتان حوزه های مختلف فرهنگ و هنر شهرستان مرودشت به بیان دیدگاه های خویش پرداختند.
خسرو ناظمی از پیشکسوتان حوزه دفاع مقدس شهرستان مرودشت و رئیسسابق شرکتایثارگرانشمالفارس، با بیان اینکه چهره فرهنگی شهر مرودشت، چهره شفافی نیست، بیان داشت: یکی از رسالت های انجمن باید این باشد که در میان منازعات سیاسی، ضرورت ها و نیازهای شهرستان را شناخته و آن را دنبال نماید.
جلال معینی، پیشکسوت حوزه مطبوعات شهرستان مرودشت نیز ضمن ابراز خرسندی از راه اندازی انجمن فرهنگ و مفاخر، اظهار داشت: دامنه معرفی و تجلیل از مفاخر تنها به افرادی که در قید حیات هستند محدود نشود و درگذشتگانی را که برای اعتلای این شهرستان تلاش کرده اند، دربر بگیرد.
داداله پرویزی، از پیشکسوتان حوزه دفاع مقدس شهرستان مرودشت نیز ضمن تقدیر از تلاش صورت گرفته در راه اندازی این انجمن، خواستار تداوم این حرکت و تلاش برای ایجاد بستر «مفاخر پروری» شد.
دکتر ابراهیمی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت نیز ضمن اشاره به تلاش این واحد آموزشی برای انجام چنین برنامه ای در سطح دانشگاه بیان داشت: به دلیل نزدیکی شهرستان های پاسارگاد و ارسنجان، پیشنهاد می شود این شهرستان ها نیز در حوزه برنامه ریزی انجمن قرار گیرد.
در ادامه، رباب ابراهیمیان فعال اجتماعی و مسئول سابق کمیسیون بانوان فرمانداری شهرستان مرودشت ضمن بیان گوشه ای از توانمندی های اجتماعی و اقتصادی بانوان مرودشت، اظهار نمود: باید تلاش شود با همکاری کارشناسان ادارات مرتبط و صاحب نظران حوزه های مختلف، برنامه های انجمن به مرحله اجرا برسد.
جهانپور همایون دیگر پیشکسوت حوزه فرهنگ و هنر به بیان نقطه نظرات خویش پرداخت و گفت: در این سالها در امور فرهنگی بیشتر از این که انجام دهنده کار فرهنگی باشیم، مدعی بوده ایم. وی افزود: بدون برنامه و اراده جمعی و همراهی مسئولین، این کار پیش نمی رود و برای تداوم این جریان، نیاز به حضور پررنگ مسئولین و جدیت در کار انجمن می باشد.
امین رحیمی پیشکسوت حوزه فرهنگ و هنر شهرستان مرودشت و از فرهنگیان دعوت شده به انجمن مفاخر فارس نیز در ادامه بیان داشت: مفاخر هر جامعه، ورای زمان و مکان هستند اما به نظر می رسد نوعی "خود، کم بینی" به ما تزریق شده است که باید با آن مقابله نمود.
وی افزود: به محض معرفی و تجلیل از مفاخر، باید برای استفاده از ظرفیت آنان برنامه ریزی نموده و از حذف آنان جلوگیری کرد.
علی کشاورزی پیشکسوت عرصه فرهنگ و هنر و نویسنده کتاب مدافعین پارسه و مکان یابی صنعتی نیز با بیان اینکه انجمن باید هوشیارانه برنامه های خود را به پیش ببرد گفت: مفاخر مرودشت در تمام عرصه ها سرآمد هستند و لازم است مرتبه فرهنگی و اجتماعی آنان معرفی شود.
مهراب زارع، قهرمان ملی و پیشکسوت عرصه ورزش شهرستان مرودشت نیز در پایان برنامه، ضمن ابراز خرسندی از شکل گیری انجمن فرهنگ و مفاخر، آن را فرصتی برای تجلیل از زحمات دلسوزان حوزه های مختلف دانست و آمادگی حوزه ورزش را برای کمک به پیشبرد برنامه های انجمن اعلام نمود.
در پایان جلسه و پس از رأی گیری از اعضاء، علی مرادی به عنوان دبیر انجمن مفاخر شهرستان انتخاب گردید و اساسنامه انجمن به رویت و امضاء حاضرین رسید.