نشست تجلیل از خبرنگاران مرودشت توسط بیمارستان مرودشت برگزار شد. در ابتدای این جلسه دکتر راسخ در بیان اهمیت شغل خبرنگاری گفت خبرنگاری شغلی حساس و پر تنش است. با توجه به اینکه واقعیت چیزی که وجود دارد و حقیقت چیزیست که باید وجود داشته باشد یکی از وظایف خبرنگاران تبدیل واقعیت به حقیقت است و این کاری سخت و دشوار است چون حقیقت جویی مورد مسائل به آسانی به دست نمی آید.
به گزارش "مرودشت نما" سرپرست بیمارستان شهید مطهری مرودشت گفت کد ۲ ماه است که این مسئولیت بنده گذاشته شده است و در طی این مدت طب اورژانس در فوریت ها مستقر شده است در حالی که قبلا پزشک مستقر در فوریتها پزشک عمومی بود. متخصصین طب اورژانس حداقل ۴ سال سابقه کاری در همه زمینههای اورژانسی دارند بنابراین کیفیت کار در اورژانس مرودشت بالا رفته است و رضایت مردم و وزیر را در پی داشته است. وی افزود بالا رفتن رضایت مردم بخش فوریت ها به ۷ دستگاه خنک کننده مجهز شده است که این مسئله علاوه افزایش رضایت مندی مردم و کارکنان باعث بالا رفتن کیفیت کار شده است.
دکتر راسخ در مورد ام آر آی بیمارستان گفت؛ به علت مراجعه تعداد زیادی بیماران که غالبا از اطراف مرودشت و شمال استان که حدودا ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ بیمار را شامل می شود و روزانه 150 بیمار بستری و 150 بیمار ترخیص می شوند بنابراین بیمارستان مرودشت با مشکلات زیادی روبه روست که یکی از آنها بخش ام آر آی می باشد برای استفاده از ام آر آی ما اولویت را بیماران خود بیمارستان که در بخشهای مختلف بستری هستند و نیاز بالاتری دارند میدهیم و این باعث می شود بیمارانی که از بیرون تقاضای ام آر آی و حتی سونوگرافی دارند ناراضی باشد.
وی افزود برای بالا بردن کیفیت درمان استفاده از دانشجویان در بخشهای ویژه لغو و از پزشکان عمومی که دوره های متناسب بخش های ویژه را گذرانده اند جای آنها استفاده می شود. دکتر راسخ در مورد مشکلاتی که بخش درمان کشور در مورد کمبود دارو و وسایل رفتی و تدارکاتی با آن مواجه است گفت؛ در بیمارستان مرودشت با برنامه ریزی هایی که انجام شده و دلسوزی کارمندان از نظر وسایل مصرفی و تدارکاتی و دارو تا به حال با کمبود روبرو نبودهایم و برای روزهای سخت نیز آمادگی کامل داریم. بخصوص در بحث داروهای بیهوشی که بعضی مراکز درمانی کشور کمبود وجود دارد در مرودشت مشکلی نداریم.
دکتر راسخ افزود در مدت اخیر با کمکهای مهندس برومند که وزیر را بدون برنامه ریزی قبلی و به صورت سرزده به بیمارستان مرودشت دعوت کردند و این باعث تغییر دیدگاه وزیر نسبت به این بیمارستان شد و توانستیم طلب زیادی از تامین اجتماعی را مطالبه کنیم و به همین علت حقوق معوقه ۹ ماه از پرسنل و ۷ ماه از پزشکان تسویه شده است.
این متخصص داخلی گفت برای مشکلات بیمارستان در حال صحبت با خیرین هستیم و قرار است نیازهای بیمارستان به آنها منتقل شو تا خود خیرین با به دست گرفتن کار به خصوص در حوزه ساخت ساز به یاری بیماران بشتابند. در حالیکه خیرین زیاد وجود دارند اما اطلاعی از این که میتوانند به حوزه درمان کمک کنند ندارند و این مسئله نیاز به فرهنگ سازی دارد و در این قسمت اصحاب رسانه می توانند کمک زیادی کنند.
وی با اشاره به تعداد 1100 ویزیت روزانه در درمانگاه گفت از این نظر در مقام دوم بعد از مجموعه درمانگاه های امام رضا و مطهری شیراز قرار داریم و اشغال بودن تلفن های درمانگاه برای نوبت گیری مشکلاتی ایجاد کرده که در حال تغییر ساختار تلفن های بیمارستان هستیم تا شش خط تلفن که در قسمت مدیریت استفاده می شوند به نوبت گیری تلفنی اختصاص یابد.
در مورد هزینه ها و درآمدهای بیمارستان نیز راست گفت ماهیانه حدود ۴ تا ۵ میلیارد تومان درآمد بیمارستان است و حدود چهار و نیم میلیارد تومان نیز هزینه داریم اما بیمه ها در پرداخت بدهی خود تاخیر زیادی دارند و در حال حاضر حدود ۲۵ میلیارد تومان طلب این بیمارستان از بیمه هاست و این مشکلات زیادی ایجاد میکند.
دکتر راسخ در پاسخ سوالی در مورد دانشگاه بین الملل گفت حدود ۱۲۰ نفر از دانشجویان این دانشگاه دوره های عملی خود را در شیراز و مرودشت می گذراند و ما دو پیشنهاد برای دانشگاه داشته ایم. یکی اینکه مجوز یک دانشگاه دولتی برای مرودشت گرفته شود زیرا بیمارستان مرودشت با توجه به تعداد زیاد مراجعه کنندگان و فضای بیمارستانی پتانسیل استقلال در این مسئله را دارد در حالیکه شهرهای دیگر استان که دارای دانشگاه علوم پزشکی می باشند به لحاظ تعداد بیمار و فضای بیمارستانی از مرودشت کوچکترند. پیشنهاد دوم این است که جایگزینی برای دانشجویان واحد بین الملل در مرودشت پیش بینی شود.
دکتر راسخ در انتها در مورد عاقبت نظام تحول سلامت با توجه به هزینه سنگینی که بر دوش دولت میگذارد، گفت: نظام تحول سلامت بدون کم کردن خدمات به بیماران ادامه خواهد یافت اما باید سینه های اضافی و سربار این طرح کاهش یابد به عنوان مثال بعضی بیماران طی یکسال چندین بار از آزمایشهای یکسان یا دیگر امکانات بیمارستان ها بدون نیاز واقعی به آنها استفاده کردند و این هزینه زیاد بدون بازدهی را به نظام سلامت تحمیل میکند. با برنامه ریزی هایی که انجام شده است اینگونه اتفاقات به کمترین حد ممکن می رسد. همانگونه که در مرودشت با حفظ کیفیت و حتی افزایش آن توانسته ایم حدود ۶۰۰ میلیون تومان صرفه جویی داشته باشیم.