مرحوم آیت اله محمود موسوی نژاد به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان ارتش تهران بستری بود که پس از ابتلا به بیماری کرونا شامگاه ۲۳ مردادماه به ملکوت اعلی پیوست.
آن عالم ربانی، که در زمان فوت، ۸۷ سال سن داشت، زاده نیشابور بود و تا سال ۱۳۳۸ در حوزه علمیه مشهد و در محضر آیتالله العظمی میلانی به تحصیل علوم دینی پرداخت و پس از آن به قم عزیمت و افتخار شاگردی حضرت امام خمینی(ره) را پیدا کرد.
آیتالله موسوینژاد حوالی سال ۱۳۴۲ برای تبلیغ به شهرستان مرودشت عزیمت و تا پایان عمر در همین شهرستان اقامت کرد و منشاء و حامی اقدامات شاخصی در حوزههای فرهنگی، مذهبی، اجتماعی و آموزش علوم دینی، به مردم این دیار بود.
ساخت مساجد و مکانهای عام المنفعه مانند حمام های عمومی، راه اندازی صندوق حمایت از نیازمندان حضرت ابوالفضل (ع)، عضویت در هیئت موسس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت وغیره از کارهای نیکی بوده که از این عالم دینی در مرودشت به یادگار مانده است. برخی، شمار مساجدی که این روحانی برجسته بانی ساخت آنها بوده است را افزون بر ۲۰ باب عنوان کردهاند.
مدرسه علمیه مرودشت که امروز یکی از معدود مراکز حوزوی است که درس های خارج فقه در آن تدریس می شود نیز به همت و تلاش این عالم دینی شکل گرفته است.
این عالم بزرگوار و فقیه پارسا در طول حیات پر ثمر خود علاوه بر تحقیق، تحصیل و تدریس علوم دینی وحوزوی، منشاء خیر و برکات فراوانی بودند و خدمات شایانی در راه تحقق اسلام، انقلاب و سربلندی نظام مقدس جمهوری اسلامی، تبلیغ و اشاعه فرهنگ انسان ساز اهل بیت(علیهم السلام)، ترویج معارف اسلامی، تربیت و پرورش شاگردان و طلاب و صیانت از آرمان های والای انقلاب اسلامی به انجام رساندند. او سالها خدمات فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و فقهی به مردم شهرستان مرودشت ارائه کرد؛ خدماتی که بی نام و نشان بوده و چندان مجال رسانهای شدن نیافته است.
تبلیغ در مرودشت
آنگونه که حجتالاسلام اسدالله پرهیز مدیر مدرسه علمیه امام صادق (ع) مرودشت میگوید: آیتالله موسوینژاد حدود یک دهه قبل از انقلاب اسلامی، در زمانی برای تبلیغ به مرودشت آمد که این شهرستان دارای ۲۰ روستا بود که نه در این شهر و نه در روستاهای آن پنج مسجد هم وجود نداشت و کل منطقه هم بیشتر از پنج روحانی نداشت؛ از این رو زمانی که این عالم دینی، محرومیتها و نیازهای دینی این منطقه را مشاهده کرد، تصمیم گرفت که در این شهر سکونت گزیند.
شهروندان مرودشت به نیکی به یاد دارند، روی گشاده و پاسخهای روشنگر این عالم دینی، زمانی که به وی حضوراً مراجعه میکردند و یا اینکه تلفنی با بیت وی تماس میگرفتند.
بررسی کارنامه آیت الله موسوی نژاد در شهر مرودشت نشان از آن دارد که خدمات این عالم دینی به حوزه و درس فقه محدود نشده و دامنهای گسترده از فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی را نیز در بر گرفته بوده است. ساخت مساجد و مکانهای عام المنفعه مانند حمامهای عمومی، راه اندازی صندوق حمایت از نیازمندان حضرت ابوالفضل (ع)، عضویت در هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت وغیره از کارهای نیکی بوده که از این عالم دینی در مرودشت به یادگار مانده است.
برخی، شمار مساجدی که این روحانی برجسته بانی ساخت آنها بوده است را افزون بر ۲۰ باب عنوان کردهاند. مدرسه علمیه مرودشت که امروز یکی از معدود مراکز حوزوی است که درسهای خارج فقه در آن تدریس میشود نیز به همت و تلاش این عالم دینی شکل گرفته است.
شرکت و هدایت مبارزههای انقلابی مردم مرودشت به تاسی از امام راحل و مبارزه با فرقههای ضاله همچون بهائیت نیز در کارنامه این عالم دینی ثبت شده است.
خبرنگار ایرنا اوایل بهمن سال ۱۳۹۷ در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، در منزل این روحانی برجسته و محبوب در شهر مرودشت حضور یافت، خانه ای که سادگی در آن موج می زد.
در اتاقش که تنها تزیینش پردههای سبزرنگ بود، فقط کتاب دیده میشد و کاغذ. میز تحریری قدیمی در یک گوشه اتاق قرار داشت، جایی که او پنج کتابش را در آنجا نوشته بود.
لبخند و شیرینی سخنش در روایت ماجراهای انقلاب و یادآوری تاریخ با جزئیات به او چهره مردی کتابخوان، تحصیلکرده و دانشمند را داده بود و روحانیت و معنویت را به معنای واقعی در ردای ساده و زندگی بیآلایش وی می توان جستجو کرد.
او در میانه این گفت و گو، هر از گاهی کلام را قطع می کرد و اسناد تاریخی درباره نقش آفرینی هایش در مقطع پیروزی انقلاب را از کتابخانه و میز تحریرش بیرون می آورد و به ما نشان می داد.
یکی از مجلدات صحافی شده، جدول اعزام طلاب برای ترویج معارف اسلامی به روستاهای اطراف شهر مرودشت بود که این عالم دینی آن را در قبل و بعد از انقلاب مدیریت می کرد. در این جدول اسامی طلاب، مدت حضور و حق الزحمه ای که به آنها پرداخته، درج شده بود.
صیانت از آثار تاریخی
آثار تاریخی تخت جمشید به یادگار مانده از دوران هخامنشیان در میراث جهانی یونسکو ثبت شده و صیانت از آن همواره یکی از دغدغههای مردم ساکن در مناطق همجوار آن از جمله شهر مرودشت در ۱۰ کیلومتری این اثر تاریخی بوده است.
در این زمینه، آیت الله موسوی نژاد از فعالیتهایش در راستای صیانت از تخت جمشید به نیکی یاد کرده و این همان موضوعی است که رویکرد اعتدال را در شخصیت این عالم دینی پر رنگ میکند.
این عالم دینی، نامه اش در اوایل اسفند ۱۳۵۷ به یگان ضربت شهربانی را نشان داد که در آن، شهربانی را مسئول حراست از این اثر تاریخی کرده و بدین ترتیب، مانع از تخریب این اثر تاریخی شده بود.
مرودشت نما برای این فقید سعید در بهشت برین عُلو درجات و برای بازماندگان به ویژه بیت مکرم و سوگوارشان صبر جلیل مسئلت می نماید.