در سال مزین به تولید ، پشتیبانی و مانع زدایی ها پس از خشکسالی های پی در پی و خسارات سنگین کشاورزان ، تورم نهاده ها و سموم بخش کشاورزی ، تک محصولاتی از کشاورزان که گاها به بازار و قیمت مناسب میخورد را نیز سعی در سرکوب به بهانه های مختلف دارند؛ در این بین بعضی نهاد ها بدلیل اینکه در جریان کامل امور نیستند و با توضیحات قشری که منتفع از این موضوع میشوند نیز به گمان ایجاد شرایط مناسب تر، دستوراتی صادر میکنند مانند جلوگیری از خروج فلان محصول کشاورزی به خارج از شهرستان یا استان یا جلوگیری از بسته بندی و فرآورده فلان محصول که در این میان نقش کمرنگ جهاد کشاورزی یا عدم وجود اراده ی لازم جهت ایجاد بازار آزاد و رقابتی در حمایت از قشر آسیب پذیر کشاورزان کاملا مشهود است، ضمن اینکه با بررسی موضوع متوجه میشویم که برای مثال در موضوع بسته بندی ذرت علوفه ای که مورد اصلی این بحث می باشد موارد جدی قابل بررسی وجود دارد :
۱- ذرت علوفه نهایتا به شهرستان ها و استان های همجوار ارسال می شود نه هیچ کشور خارجی یا دشمنی
۲-محصولات لبنی و دامی شهرستان نیز به سایر استان ها ارسال می شود
۳-محصولات دامی و لبنی همان استان ها نیز به وفور در شهرستان ما یافت میشود
۴- چگونه ذرت پس از بسته بندی و هزینه ی حمل و سود واسطه ها با قیمتی حدود ۵۰ درصد بالاتر از قیمتی که در شهرستان تحویل دامداران میشود به دامداران سایر استان ها می رسد و صرفه دارد اما دامداران شهرستان حاضر نیستند چند درصد گران تر از واسطه ها مستقیم از کشاورزان خرید کنند؟؟
۵- آیا در صورت عدم خروج محصولات کشاورزان جهاد کشاورزی تضمینی می دهد که شهرستان تمام محصول کشاورزان را همه ساله خریداری کند ؟؟
۶- آیا جهاد کشاورزی می تواند محصولات لبنی و گوشتی دامداران را محدود به ارائه در شهرستان با قیمت های کمتر از سایر خریداران به همین کشاورزان تحویل دهد؟؟
۷- مسئولیت مازاد تولید کشاورزان که در صورت عدم خروج از شهرستان باعث افت شدید قیمت و زیان کشاورزان میشود را چه کسی میپذیرد؟
۸- چند نامه و دستور در جلوگیری از افزایش قیمت نهاده های کشاورزان و کاهش هزینه های آنها صادر و اجرایی شده که امروز در جهت کاهش قیمت محصولشان تلاش می شود؟!
۹-وقتی تعداد واسطه ها کم باشد و با توافق چند نفره و نخریدن چند روزه ذرت، قیمت را کاهش میدهند نهادهای مداخله گر فعلی چه راهکاری دارند؟
و در نهایت اگر اتحادیه های دامداری در جهت افزایش منافع خودشان و به گمان کنترل قیمت یا جلوگیری از خروج علوفه از شهرستان مکاتباتی انجام داده اند، جهاد کشاورزی برای روشن شدن ابعاد موضوع در صدد توضیح به مقامات قضایی برنیامده که می تواند نشان از کم کاری، ناتوانی یا غفلت این مجموعه باشد .
در سالی که توسط رهبر معظم انقلاب بنام تولید، پشتیبانی و مانع زدایی ها نامگذاری شده ، ایجاد موانع از سمت هر نهادی که باشد برای مردمی که شاهد ماجرا هستند مستقیما در نظر نگرفتن فرامین رهبری تلقی می شود.
در نهایت شایسته است در نظر بگیرید اقتصاد دستوری درست نمیشود و به هر طریق راه خودش را پیدا میکند و سرکوب قیمت کوتاه مدت در بلند مدت نتایج بدتری ببار می آورد و گرانی هر چند مدت یک کالا و کمبود آن نتیجه ی همین تفکرات است ، لذا مشکلات باید از پایه و همزمان در تمام امور اصلاح شود نه در آخر و به زیان قشر ضعیف کشاورز.
#گام دوم
#حذف رانت