شرکت صنایع غذایی دبش شهرستان مرودشت در مسیر اتوبان مرودشت-درودزن به مساحت حدود ۵۳ هزار متر مربع و با زیربنای مفید ۱۰۰۰ متر مربع یکی از مهمترین شرکتهای تولیدی مواد غذایی درکشور است که در زمینه تولید و صادرات مواد غذایی از جمله رُب گوجه در جرخه تولید و اشتغالزایی در شهرستان و کشور نقش به سزایی ایفا مینماید. این شرکت در سال ۱۳۸۳ با کد اقتصادی ۴۱۱۱۶۸۴۷۹۵۴۱ به شماره ۱۵۲۵۵ به ثبت رسید.
🔹عمده محصولات تولیدی شرکت صنایع غذایی دبش به کشورهای همسایه و حوزه خلیج فارس از جمله عراق و افغانستان صادر میشود کما اینکه در حال رایزنی و صادرات محصولات خود به کشورهای اروپایی نیز میباشد. این شرکت سالانه بین ۴ تا ۶ میلیون دلار صادرات را به خود اختصاص داده است.
🔸شرکت صنایع غذایی دبش طی چند سال گذشته به عنوان واحد نمونه و صادر کننده نمونه و قطب مواد غذایی استان فارس نیز معرفی گردیده است.
🔹به گفتهی مهراناستخر مدیر این شرکت: یکی از بزرگترین مشکلات در حوزه صادرات، نداشتن ثبات اقتصادی پایدار است.
🔸مدیر شرکت صنایع غذایی دبش میگوید: قریب ۱۵ سال زحمت کشیدیم، استخوان خورد کردیم تا تعدادی مشتری در کشورهای هدفمان پیدا کردیم و با رایزنی هایی که صورت دادیم، توانستیم با برخی از آنها که شایستگی تعامل داشتند وارد مذاکره شویم و ارتباط دوسویه برقرار کنیم.
🔹مهران استخر تصریح کرد: مشکلی که ما در حوزه صادرات محصولات داریم این است که، ارز حاصل از صادرات را نمی توانیم با عراق و افغانستان به صورت ارزی دریافت کنیم و دلیل آن هم، تحریم های ظالمانه اقتصادی است و بانک ها نیز متأثر از شرایط تحریمی سود حاصله را، به صورت ریالی در اختیار ما قار میدهد.
🔸این کار آفرین اضافه کرد: یکی از عمده اشکالاتی که در این زمینه وجود دارد این است که، ارزش ریالی کالا در گلوگاههای گمرکی واقعی نیستند یعنی اون چیزی که ارزش واقعی کالا است که ما بعنوان تولید کننده به فروش میرسانیم با اون نرخگذاری که ارزیابی و تشخیص داده شده یکسان نیست.
🔹وی ادامه داد: متأسفانه ما نه نقدینگی داریم و نه سرمایه در گردش و این معظل، بسیار مهم و جدی است که نه تنها ما بلکه همهی تولیدکنندگان با آن روبرو میباشند.
🔸استخر با بیان اینکه انتظار میرود بانک ها در حوزه مساعدت ها همراه و همگام تولیدکننده باشد خاطرنشان ساخت: از این سفره ای که گسترده شده قریب ۵۰ کارگر از قِبَلِ آن امرار معاش میکنند، این تعداد بایستی حداقل به ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر افزایش پیدا کند تا بتوان به رونق تولید و بازار کسب و کار کمک کرد و اشتغالزایی ایجاد کرد.
🔹وی با اشاره به اینکه کارفرما و کسی که در این مسیر سرمایه گذاری کرده قطعا با مشکلات و چالش های بسیاری روبرو است گفت: وقتی سرمایهگذار و تولیدکننده میبیند توی واحدی تولیدی خودش ۵۰ نفر یا ۱۰۰ نفر مشغول به کار هستند طبیعتا خوشحال میشود و خستگی موانع از بین خواهد رفت.
🔸مدیر شرکت صنایع غذایی دبش شهرستان مرودشت افزود: همانقدر که در حوزه صادرات برای کشور سالیانه بین ۴ تا ۶ میلیون دلار ارز آوری میکنیم و از خروج ارز به خارج از مرزهای جمهوری اسلامی ایران جلوگیری میکنیم، انتظار میرود مسئولین نیز در بسیاری از موارد نیز مشکلات ما را مرتفع نمایند.
🔹این کارآفرین فعال در حوزه تولید اضافه کرد: به یاری خدا برای حرکت رو به جلو شرکت دو برنامه مناسب داریم که یکی از مهمترین رویکردهای ما ورود در حوزه دانش بنیان است.
🔸مهران استخر در بخش پایانی سخنان خود گفت: یکی از مهمترین خواسته ها و انتظارات همه واحدهای تولیدی در سطح شهرستان مرودشت از مسؤلین و مدیران مرتبط این است که؛ تعرفه آب و برق گاز ما را بر اساس میزان تعرفه کشاورزی محاسبه کنند.