از آغاز فعالیت دوباره کارخانه آزمایش بیش از دو ماه میگذرد، گروه صنعتی پیام به عنوان مالک آزمایش، پس از 8 ماه بهانه تراشی و امروز و فردا کردن سرانجام 28 خرداد از آغاز به کار مجدد کارخانه خبر داد.
با گشوده شدن درهای آزمایش آنچه دیده شد تعدادی دستگاه جوش قدیمی در گوشه ای از یکی از سولههای کارخانه بود که به گفته متولیان کارخانه قرار بود قطعات پیش ساخته آبگرمکن ایستاده مخزنی را سر هم کند.
پارسا، نماینده هلدینگ پیام، در آیین افتتاحیه آزمایش وعده داد: در صورت حمایت، قول می دهیم برای 3 هزار نفر از جوانان فارس اشتغال آفرینی کنیم و من اطمینان دارم با اجرای این طرح به عنوان قطب نمونه صنعتی در کشور معرفی خواهیم شد.
وی در خصوص بودجه پروژه تولید آبگرمکن گفت: 100 میلیارد برای همه پروژه و تکمیل آن هزینه شده است.
نماینده هلدینگ پیام این وعده را نیز داد که با راه اندازی تولید کولر، تا دو ماه آینده مرز اشتغال به 100 نفر خواهد رسید.
متولیان آزمایش به وعده های خود عمل نکردند
اکنون پس از گذشت بیش از دو ماه جلال رشیدی کوچی، نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی در خصوص وضعیت کارخانه به خبرگزاری فارس، گفت: متاسفانه به نظر میرسد متولیان کارخانه نتوانستند به گام دوم خود که بحث راه اندازی تولید کولر است عمل کنند و اگر مالکان آزمایش به تعهدات خود عمل نکنند ما نیز لزومی بر حمایت از آنها نمی بینیم.
وی افزود: در حال حاضر سرمایهگذار قدَری پای کار است که در صورت لزوم بحث واگذاری کارخانه را به صورت جدی پیگیری کنیم.
رشیدی تصریح کرد: ما در یک فضای خوف و رجا کار را پیش می بریم و عقد اخوتی با کسی نداریم. برای ما مهم این است که کارخانه راه اندازی شود و برای مردم منطقه ایجاد اشتغال صورت گیرد. حالا توسط هولدینگ پیام باشد یا سرمایه گذار دیگری، مهم این است که شغل ایجاد شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا از زمان آغاز به کار کارخانه تا کنون، تغییری در کارخانه ایجاد شده یا خیر؟ گفت: جدیدا بازدیدی نداشتم اما به نظر میرسد پیشرفت خاصی نداشته است و اگر نتوانند تعهدات خود را عملی کنند طبق همان صحبتی که از روز اول بیان کردم، روش دیگری در پیش خواهیم گرفت.
وی در مورد زیر سوال بودن تولید کنونی در آزمایش گفت: تعریف تولید یک موضوع فنی است که چه مراحلی را تولید می نامند، اما کلا صفر تا صد تولید آبگرمکن و کولر تکنولوژی خاصی ندارد.
رشیدی ادامه داد: این مسئله که آیا آبگرمکن برایشان سود دارد یا ندارد به ما ربطی ندارد، بحث اشتغالش برای ما مهم است اما فعالیتی که گروه پیام در آزمایش شروع کرده یک کارگاه است نه کارخانه.
نماینده مردم مرودشت گفت: مدیران هولدینگ پیام به من قول دادند که کار را گسترش می دهند و حتی گفتند یک خط تولید که در سمنان است را جمع کرده به مرودشت منتقل و در کارخانه آزمایش نصب می کنند اما به هیچ کدام از وعده های خود عمل نکردند.
رشیدی تأکید کرد: ما صادقانه کمک کردیم و انتظار داریم آنها صادقانه به وعده شان عمل کنند، در غیر اینصورت دیگر وقت را تلف نمی کنیم و به سرمایه گذار دیگری واگذار میشود و به نظر میرسد مجموعه استان بر این موضوع تاکید دارند.
وی افزود: البته این نکته را هم به استاندار عرض کردم که هر سرمایهگذاری که قصد ورود دارد به شرطی با آن موافقت میکنم که ظرف مدت 6 ماه خط تولید اولیه را راه اندازی کند و این نشود که به کس دیگری واگذار شود ولی همین آش و همین کاسه باشد و فقط تملک تغییر کند.
رشیدی تأکید کرد: کارخانه آزمایش باید به گروهی واگذار شود که در کمترین زمان ممکن به تولید برگردد.
مصوبات ضعیف کارگروه رفع موانع تولید
نماینده مردم مرودشت با انتقاد به کارگروه رفع موانع تولید گفت: وقتی صورتجلسه کارگروه را نگاه کنیم، می بینیم در کارگروه تصویب شده تا خرداد خط تولید آبگرمکن ایستاده با ظرفیت اشتغال 40 نفر، تا پایان شهریور خط تولید کولر آبی با ظرفیت 60 نفر و تا آخر سال با توسعه کار به 300 نفر برسد.
این عین مصوبه کارگروه رفع موانع تولید است. ما هم وقتی به گروه پیام اعتراض میکنیم، میگویند طبق مصوبه پیش می رویم و آنچه تکلیف شده را داریم انجام میدهیم.
وی تصریح کرد: من به مدیرکل صمت هم گفتم شما باید از ابتدا محکم می گرفتید. این که آنها این نوع آبگرمکن را با این میزان تولید می کنند مصوب کارگروه رفع موانع تولید است.
آزمایش به مزایده گذاشته میشود
محمد هادی ایمانیه، استاندار فارس در پاسخ به این پرسش که تصمیم نهایی در خصوص کارخانه آزمایش چیست؟ به خبرگزاری فارس گفت: اعتقاد جدی به مزایده دارم و انشالله با تصمیم قوه قضائیه انجام خواهد شد.
در همین راستا محسن ربانی زاده، معاون اقتصادی استاندار فارس نیز به خبرگزاری فارس گفت: دستور اکید استاندار است که حتما مزایده انجام شود. در حال انجام فرآیند واگذاری هستیم و فرصتی داده شده که برای بانکهای طلبکار که از جمله بانک ملت که بیشترین طلب را دارد، اجراییه صادر شود و سپس برای انجام مزایده و واگذاری اقدام شود.