در سایه بی توجهی مدیران پتروشیمی شیراز؛
فریادی که هیچ کس نمی شنود/پتروشیمی شیراز هوای پاک را از "مرودشتی ها" گرفته است
|
5588
|
:كد |
دوشنبه 7 آذر 1401 |
|
با افزایش آلایندگی پتروشیمی شیراز هیچ گونه اقدامی از سوی نهادهای مربوط و مسئولان این شرکت انجام نشده است.
|
با افزایش آلایندگی پتروشیمی شیراز هیچ گونه اقدامی از سوی نهادهای مربوط و مسئولان این شرکت انجام نشده است.
آلودگی تولید شده توسط کارخانه پتروشیمی شیراز در بیخ گوش "شهر مرودشت" باعث گلایه شهروندان این شهر شده است ،افزون بر این، پساب شرکت پتروشیمی نیز از سوی دیگر مشکلات بهداشتی و زیست محیطی را برای مردمان این شهر بوجود آورده است،این موضوع در گفت و گوی *مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست استان فارس* با سایت شیرازه در مورخ ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۰ مورد تأئید قرار گرفته است؛ *« متاسفانه پتروشیمی شیراز یکی از آلاینده ترین پتروشیمی های کشور است که هم از بعد آلودگی هوا، هم در موضوع فاضلاب و هم در بخش دفع پسماندها دارای آلایندگی بسیار است».*
در همین گفت و گو حمید ظهرابی به دو موضوع بسیار مهم اشاره می کند،اول اینکه بر علیه مدیران این مجموعه به *اتهام تهدید علیه بهداشت عمومی* و نزدیک به چهار پرونده در مراجع قضایی باز شده و سال هاست در حال رسیدگی است.
*دوم اینکه آلودگی هوا ناشی از این مجتمع پتروشیمی بر سیستم تنفسی انسان و ورود به جریان خون اثر می گذارد.*
همچنین بر اساس مقررات و دستورالعمل های سازمانی نام *پتروشیمی شیراز* به علت آلودگی *در فهرست صنایع آلاینده استان فارس درج شده* و این شرکت موظف به پرداخت عوارض آلایندگی به وزرات کشور (شهرداری مرودشت) است.
*طبق تبصره یک ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده؛* پتروشیمیها از واحدهای تولیدی آلاینده محسوب می شوند و باید حق آلایندگی پرداخت کنند.
طبق تبصره ذکر شده در ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده،
«صنایع پتروشیمی ذاتا آلاینده هستند» لذا با پرداخت حق آلایندگی از سوی صنایع پتروشیمی، مدیریت شهری میتواند سیاستهای زمین پاک را با طراحی برنامهای مدون در جامعه به اجرا در آورد.
تبصره یک ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده بیان کرده است؛واحدهای تولیدی آلاینده محیط زیست که استانداردها و ضوابط حفاظت از محیط زیست را رعایت نمیکنند، طبق تشخیص و اعلام سازمان حفاظتت محیط زیست (تا پانزدهم اسفند ماه هر سال برای اجراء در سال بعد)، همچنین پالایشگاه های نفت و واحدهای پتروشیمی، علاوه بر مالیات و عوارض متعلق موضوع این قانون، مشمول پرداخت یک درصد (۱%) از قیمت فروش به عنوان عوارض آلایندگی هستند.
حکم ماده (۱۷) این قانون و تبصره های آن به عوارض آلایندگی موضوع این ماده قابل تسری نیست.
واحدهایی که در طیسال نسبت به رفع آلایندگی اقدام نمایند، با درخواست واحد مزبور و تأیید سازمان حفاظت محیط زیست از فهرست واحدهای آلاینده خارج میگردند،در این صورت، واحدهای یاد شده از اول دوره مالیاتی بعد از تاریخ اعلام توسط سازمان مزبور به سازمان امور مالیاتی کشور، مشمول پرداخت عوارض آلایندگی نخواهند شد.
واحدهایی که درطی سال بنا به تشخیص و اعلام سازمان حفاظت محیط زیست به فهرست واحدهای آلاینده محیط زیست اضافه شوند، از اول دوره مالیاتی بعد از تاریخ اعلام توسط سازمان حفاظت محیط زیست مشمول پرداخت عوارض آلایندگی خواهند بود.
*عوارض موضوع این تبصره در داخل حریم شهرها به حساب شهرداری محل استقرار واحد تولیدی و در خارج از حریم شهرها به حساب تمرکز وجوه موضوع تبصره (۲) ماده (۳۹) واریز میشود، تا بین دهیاریهای همان شهرستان توزیع شود.*
*سوالاتی که مسئولان شهرستان مرودشت باید پاسخ آنها را بدهند؛*
سوال اول👇
شهرداری و شورای اسلامی شهر مرودشت در خصوص آلایندگی و اخذ عوارض آن تاکنون چه اقداماتی انجام داده است؟
سوال دوم👇
در این سال ها شهرداری مرودشت و دهیاری های روستاهای مجاور پتروشیمی شیراز چه مقدار عوارض دریافت نموده اند و در چه اموری هزینه شده است؟
سوال سوم👇
چرا شهر مرودشت که در مجاورت آلاینده ترین مجمتع پتروشیمی قرار دارد، فاقد تابلو نمایشگر آلایندگی می باشد؟
|
نظرات بینندگان |
|
ارسال نظرات |
|
|