|
رئیس اداره بهزیستی شهرستان مرودشت
۲۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی به معلولان شهرستان اختصاص یافته است
|
5613
|
:كد |
پنج شنبه 17 آذر 1401 |
|
رئیس اداره بهزیستی شهرستان مرودشت گفت: در قالب اعتبارات بند «ب» تبصره ۱۶ قانون بودجه، از مجموع ۲۰ میلیارد تومان اعتبارات فوق، تاکنون ۱۸ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی به معلولان و جامعه هدف بهزیستی شهرستان مرودشت تزریق شده است.
|
🔹به گزارش پايگاه خبری تحلیلی اخبار مرودشت، حسن بهرامی کشکولی در نشست صمیمی با تنی چند از معلولانموفق شهرستان در حوزه های مختلف که به مناسبت روز جهانی افراد دارای معلولیت در دفتر کار وی در اداره بهزیستی برگزار شد، اظهار داشت: در همه جای دنیا آمار معلولان را بر حسب ۱۰ درصد جمعیت کشور حساب میکنند، اما در ایران مبنای محاسبه جمعیت معلولان ۴ درصد جمعیت کشور است که این یک نقطه ضعف محسوب میشود.
🔸وی از اجرای طرح غربالگری و رصد معلولیت در شهرستان خبر داد و گفت: با اجرای این طرح ۸ هزار خانواده دارای معلول در شهرستان شناسایی شدند که بعد از غربالگری صورتگرفته، ۶ هزار خانواده نیازمند به مداخلات تخصصی سازمان بهزیستی در حوزههایی مانند توانبخشی و موارد دیگر تشخیص داده شدند.
🔹بهرامی کشکولی با اشاره به میزان تعهد اشتغال بهزیستی در شهرستان در سال جاری نیز افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون برای ۲۱۰ نفر از جامعه هدف و افراد دارای معلولیت شغل ایجاد شده است که البته برای تعدادی دیگر هم شغل ایجاد شده که این آمار هنوز در سامانه رصد اشتغال ثبت نشده است.
🔸وی با اشاره به تخصیص اعتبارات اشتغالزایی بهزیستی در سال ۱۴۰۱ ادامه داد: در قالب اعتبارات بند «ب» تبصره ۱۶ قانون بودجه، مبلغ ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی به معلولان و جامعه هدف بهزیستی شهرستان مرودشت اختصاص یافته است که از این ميزان و تاکنون، افزون بر ۱۸ میلیارد تومان آن به جامعه هدف تزریق شده است.
🔸رئیس اداره بهزیستی شهرستان همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از عدم تخصیص تسهیلات ودیعه مسکن از سوی بانک توسعه تعاون شهرستان به معلولان نیز گفت: قرار بود اعتبارات لازم در این حوزه در اسرع وقت در اختیار جامعه معلولین قرار بگیرد اما متاسفانه تاکنون این امر محقق نشده است. در این رستا نشستی نیز با فرماندار ویژه شهرستان و شعبه سرپرستی این بانک در خصوص موانع موجود برگزار کردیم که امیدواریم هرچه زودتر موانع موجود نیز برطرف شود.
۸ هزار معلول مرودشتی تحت پوشش بهزیستی هستند
🔹بهرامی کشکولی در ادامه این نشست، جمعیت معلولان تحت پوشش بهزیستی شهرستان مرودشت را ۸ هزار نفر عنوان کرد و گفت: از این جمعیت ۶۶۰۰ نفر معلول در شهر مرودشت ، ۴۰۰ نفر معلول در دو بخش شمالی و جنوبی کامفیروز، ۵۰۰ نفر در بخش درودزن و ۵۰۰ نفر نیز در بخش سیدان ساکن میباشند.
🔸رئیس بهزیستی با اشاره به تقسیمبندی جمعیتی معلولان شهرستان مرودشت از نظر نوع معلولیت اضافه کرد: ۳۰۴۲ نفر از معلولان ما معلولان جسمی-حرکتی، ۱۳۹ نفر معلولان گفتاری، ۱۴۰۰ نفر معلولان شنوایی، ۱۶۲۲ نفر معلولان بینایی، ۱۲۸۳ نفر معلولان ذهنی، ۵۱۴ نفر معلولان روانی و مابقی هم سالمندان هستند.
🔹وی تعیین اثربخشی آموزش مهارت های مثبت اندیشی بر انگیزه پیشرفت و رضایت از زندگی را برای جامعه معلولین شهرستان مرودشت حائز اهمیت دانست و افزود: در همین راستا ۵ مرکز روزانه آموزشی نگهداری و توانبخشی و ۳ مرکز شبانه در این شهرستان فعالیت دارند و قرار است تا پایان سال جاری نیز ۲ مرکز روزانه و یکمرکز شبانهروزی اعصاب و روان زن به سایر مراکز توانبخشی شهرستان مرودشت افزوده شود.
🔸رئیس بهزیستی شهرستان با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون به معلولیت ۶۱۵ نفر در کمیسیون تشخیص معلولیت رسیدگی شده است، گفت: از این تعداد ۱۰۵ نفر دانشجو و ۲۷۰ نفر از دانشآموز معلول هم مشمول و از خدمات بهزیستی بهرهمند شدهاند. در ضمن ۱۰ نفر از معلولان کفالت معافیت سربازی و تعداد ۳۵ نفر هم گواهی معافیت سربازی خود فرد را از بهزیستی دریافت نمودهاند.
🔹کشکولی در ادامه با بیان اینکه تعداد ۱۴۷ نفر از افراد مشمول غربال گیری ژنتیک برای پیشگیری از معلولیت ها است افزود: تعداد مشاغل ایجاد شده در سالجاری از طریق تسهیلات اشتغالزایی یا بکارگیری و جذب توانخواهان در این شهرستان به ۲۱۰ نفر رسیده است.
قانون حقوق شهروندی برای معلولان به شکل صحیح اجرا شود
🔸رئیس دستگاه توانبخشی شهرستان با اشاره به اجرای ماده ۱۵ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت مبنی بر اینکه «دولت مکلف است حداقل سه درصد از مجوزهای استخدامی (رسمی، پیمانی، کارگری) دستگاههای دولتی و عمومی اعم از وزارتخانهها، سازمانها، مؤسسات، شرکتها و نهادهای عمومی و دیگر دستگاههایی که از بودجه عمومی کشور استفاده میکنند به جز موارد ذکر شده در بندهای (ت) و (ث) ماده (۱۱) این قانون را به افراد دارای معلولیت واجد شرایط اختصاص دهد» خاطرنشان ساخت: ما عملکرد تمامی دستگاههای دولتی و شبه دولتی در شهرستان مرودشت را در زمینه اجرای قانون رصد میکنیم اما، متأسفانه قوانین مندرج در بندهای قوانین، هرگز به مرحله اجرا در نمیآید و موانعی در مسیر بکارگیری از ظرفیت عظیم معلولان در شهرستان وجود دارد که اینموانع باید از سوی دستگاههای ذیربط برداشته شود.
🔹وی در ادامه به موضوع مناسبسازی معابر معلولین شهری و موانع تراشی ها در مرودشت نیز اشاره داشت و تصریح کرد: نگرش مدیران به ویژه شهردار مرودشت نسبت به طرح مناسب سازی معابر معلولین و شناسایی موانع فرهنگی – اجتماعی بایستی تغییر کند. توجه به این موضوع بسیار مهم می تواند هم از نظر علمی و از جنبهی انسانی ارزشمند تلقی شود زیرا همزمان با زاده شدن یک فرزند معلول در درجه نخست خانواده را با چالش هایی مواجهه می کند. فرد معلول برای انجام یک یا چند فعالیت در زندگی به یاری دیگران نیازمند است و در این راستا نقش محیط در توانبخشی معلولان از همان ابتدای شروع فعالیت های توانبخشی، بر متخصصان امر روشن خواهد بود. این مسئله به ویژه در مورد افرادی که در تحرک و جابجایی با مشکل مواجه هستند دارای اهمیت بیشتری می باشد. زیرا این افراد در بالا رفتن از پله ها، عبور از ورودی های کم عرض درب ها، استفاده از حمام و توالت، آشپزخانه معمولی، سرویس رفت و آمد عمومی و عبور از زمین های ناهموار با مشکلات فراوانی مواجه هستند که نیاز است شهرداری مرودشت در حوزه های یاد شده تمهیدات لازم را صورت دهد که متأسفانه شاهد هستیم که در زمینه های مورد اشاره، خدمات به جامعه معلولین بسیار ناچیز دیده شده است.
🔸در پایان این نشست از تعدادی از معلولان موفق شهرستان مرودشت به نمایندگی از سایر جامعه معلولین در رشته های مختلف با اهدای لوح تقدیر و جوایز نقدی تقدیر شد.
|
نظرات بینندگان |
|
ارسال نظرات |
|
|
|
+تبلیعات در سایت مرودشت آنلاین با تعرفه های استثنائی - 09394084008
|