در پی رها سازی ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب جهت آبیاری اراضی شهرستانهای خرامه، زرقان و مرودشت:
سایه سنگین قطعی آب و افت فشار سوهان روح اهالی شهر و شهرستان مرودشت / ضریب آب بهای مصرفی مرودشتی ها بیشتر از سایر نقاط کشور
امروز در خبرها آمده بود: نماینده شهرستانهای کوار، خرامه و سروستان از رها سازی ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب از بستر دریاچه سد درودزن به منظور آبیاری اراضی کشاورزی شهرستانهای خرامه، زرقان و مرودشت خبر میداد، خبری که برای اهالی شهرستان مرودشت بسیار قابل تأمل است.
عبدالعلی رحیمی گفته: در نشست مشترک با مدیرعامل سازمان آب منطقهیی و هماهنگی تلفنی با رئیس سازمان جهاد کشاورزی و استانداری فارس عملیات رها سازی این میزان آب، تصویب شده است!!
🔸رحیمی مظفری، در ایننشست همچنین اشاره کرده است که، وضعیت مناسب ذخیره آب سد درودزن به دلیل بارندگی های مطلوب است و به دلیل مطالبه به حق کشاورزان، ضرورت رها سازی آب جهت کشت و کمک به افزایش برداشت محصولات کشاورزی، رها سازی این میزان آب از تصویب گذشته است!
🔹به هر روی، هرچند که رهاسازی آب از بستر دریاچه سددرودزن برای مصرف کشاورزی امری ضروری است اما در این پروسه زمانی که حال و روز اراضی کشاورزی در این سه شهرستان به دلیل ریزش های جوی، خوب است و بنا بر پیشبینی های سازمان هواشناسی تداوم بارش ها تا فروردین سال ۱۴۰۲ در اینمناطق ادامه خواهد داشت اما، به تازگی اخبار و آمارهای نگران کننده از شهر و روستاهای شهرستان مرودشت که در گیر تنش آبی هستند به پایگاه خبری تحلیلی اخبارمرودشت مرودشت رسیده است و بنا به اظهارات مستند شهروندان مرودشتی، بیشتر نقاط ساکن در شهر و شهرستان یا آب برای مصرف ندارند، یا اُفت فشار فاحش سوهان روحشان شده و یا در طول شبانهروز بیشتر دو تا سه ساعت آنهم بصورت قطره چکانی دسترسی به آب شُرب ندارند.
🔸 آقایانمسئول، مدیران ارشد استانی؛ هنگامیکه که میزان آب مورد نیاز یک شهر یا استان از استانداردهای لازم کمتر باشد، تنش آبی رخ میدهد. تأکید تنش آبی بیشتر بر روی آب شُرب و مصارف بهداشتی است، سپس مصارف کشاورزی و گاها(صنعتی). در حال حاضر شهروندان ساکن در شهر مرودشت و بخشهای تابعه پنجگانه شهرستان، با مشکلات جدیای حتی در کسریِ آب، نبود آب شُرب انهم در روزهای پایانی سال روبرو هستند. شهرستانی که با وجود بارش های بسیار خوب سال آبی زراعی، نباید با کمبود آب در خطوط انشعابی روبرو باشند و تنش های آبی سوهان روحشان شود.
🔹در روزهای گذشته مسئولان امر در مصاحبهها و تماس های مکرر اصحاب خبر و شهروندان از فرسودگی شبکه خطوط انتقال در شهر مرودشت که عمری افزون بر ۴۰ ساله دارد، شکستگی لوله ها و استفاده بی رویه از مصرف اب سخنمیرانند و این در حالیست که آقایانمسئول در وزارت نیرو و آبفای استان بدون هیچ نگاه مسئولانه ای نظارهگر افزایش ضریب آب بهای مصرفی آب شرب این شهرستان در ردیف دومین شهرستان کشور به لحاظ افزایش قبوض مصرفی هستند و این اصلا توجیه پذیر و پذیرفتنی نیست و باید به فوریت مسئولین امر به ویژه نماینده مردم شهرستانهای مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد در مجلس شورای اسلامی، امور ابفا استان و شهرستان و سایر دستگاههای مرتبط فکری اساسی در زمینه کاهش قیمت سرانه سوهان روح هرساله شهروندان مرودشتی نمایند.
🔸در حقیقت میانگین ریزشهای آسمانی در پهنهی فارس و شهرستان مرودشت نشان دهندهی آن است که حدود سی درصد از بارندگیها نسبت به میانگین دراز مدت افزایش پیدا کرده است، بنابراین، باید در مصارف آب در بخش کشاورزی و صنعت بازنگری کنیم و از یوی دیگر بهینه سازی مصرف را فرهنگسازی کنیم و اینموارد فقط با مدیریت دستگاههای مرتبط خواهد بود، سپس مردم.
🔹قدرالسهم استفاده شهروندان مرودشتی از حوزه دریاچه سددرودزن در اولویت همهی شهرها از جمله شهرستانهای زرقان، خرامه و شیراز است چرا که این دریاچه در جغرافیای سیاسی و اقلیمی شهرستان مرودشت قرار دارد و بایستی این اولویت مورد توجه دستگاههای ارشد کشوری و استانی قرار بگیرد.
🔸طی سالهای اخیر شرکتی همانند پتروشیمی شیراز برای تولید پول و اشتغال در اینمنطقه به سراغ اموری رفتهاند که با تجارت در حوزه صنعت پتروشیمی که نیاز مبرمی به آب دارند چنددرصد از آب شرب این شهرستان را در مسیر، به سمت این غول بی یال و کوپالی که هیچ منفعتی برای شهرستان مرودشت ندارد هدایت کردهاند و خوراکپتروشیمی که باید از باز چرخ آب، اب باشد از اب شُرب مصرفی است و این حق الناس است و یکی از همین عوامل باعث شده تا شهروندان با کمبود آب رو به رو شوند در صورتی که استان فارس و حتی کشورمان بااااید به سمت طراحی اقتصادی برود که آب محور نباشد.