|
شركت پتروشيمی شیراز بايد در قبال مسائل زيست محيطی شهروندان مرودشتی مسئوليت پذير باشد
|
5739
|
:كد |
شنبه 5 فروردين 1402 |
|
متأسفانه در بحث راهاندازی پتروشیمی شیراز در همجواری شهر مرودشت دو حرمت را شکسته نخست اینکه یک واحد صنعتی که ماهیت آلایندگی دارد و حتی اگر الزامات و پروتکلهای محیط زیستی استاندارد خود را رعایت کند و سیستم آلودگی آن بهخوبی کار کند همچنان مقدار مشخصی از آلودگی را به هوا و محیط اطراف وارد میسازد.
|
شركت پتروشيمی شیراز بايد در قبال مسائل زيست محيطی شهروندان مرودشتی مسئوليت پذير باشد/ هشدارهای دلسوزانه را با بغض و کینه پاسخ ندهید ؟؟!!
متأسفانه در بحث راهاندازی پتروشیمی شیراز در همجواری شهر مرودشت دو حرمت را شکسته نخست اینکه یک واحد صنعتی که ماهیت آلایندگی دارد و حتی اگر الزامات و پروتکلهای محیط زیستی استاندارد خود را رعایت کند و سیستم آلودگی آن بهخوبی کار کند همچنان مقدار مشخصی از آلودگی را به هوا و محیط اطراف وارد میسازد.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست اخیرا گفته است: نرخ تعیین آلایندگی ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده بین ۰.۵، یک و ۱.۵ تصویب شده است.
🔹 به گزارش اختصاصی #پايگاه_خبری_تحلیلی_اخبار_مرودشت، هلنا کعبی به ایننکته نیز اشاره داشته است که، واحدهای صنعتی که حدود مجاز آلایندگی سازمان حفاظت محیط زیست را رعایت نمیکنند، مشمول فرآیندهای مجازاتی این سازمان میشوند، همچنین واحدهایی که در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی، رفع آلایندگی و مدیریت منابع خوب کار کرده باشند در شمول صنایع سبز قرار میگیرند.
✍️ پ.ن: برابر تبصره ۷ ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده، هزینه اقداماتی که در راستای کاهش و رفع آلایندگی انجام میشود با تائید سازمان حفاظت محیط زیست از جرایم و عوارض واحدهای صنعتی کسر خواهد شد و در این راستا نیز، به تازگی نرخ تعیین آلایندگی ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده بین ۰.۵، یک و ۱.۵ تصویب شده و به زودی ابلاغ میشود.
تبصره ۷ این ماده به سازمان حفاظت محیط زیست اجازه میدهد اقداماتی را که در راستای کاهش و رفع آلایندگی انجام گرفته را تایید و هزینههای انجام شده در راستای این اقدامات را از جرایم و عوارض واحدها کسر کند.
🔹با این مقدمه قانونمند و روشمند و باتوجه به اهميت سلامت مردم و محيط زيست منطقه ، شرکت پتروشيمی شیراز نخست بايد در اسرع وقت نسبت به مهار آلایندههای سمی و همچنین پرداخت قدرالسهم خود به شهروندان مرودشتی اقدام کند.
🔸 پرده دوم: بر اساس مطالعات انجام شده، اقامت در مناطق مسکونی مجاور با صنایع پتروشیمی منجر به افزایش ریسک ابتلا به سرطان کبد، ریه، مغز و خون خواهد شد، همچنین این آلودگی ها باعث ایجاد مشکلات باروری، عقیم شدن، سقط و تولد نوزادان دارای نقص ژنتیکی می شود.
🔹پرده سوم: افرادی که در معرض آلاینده های ناشی از صنایع پتروشیمی هستند نسبت به افراد ساکن در مناطق دارای اقتصاد کشاورزی امید به زندگی (که به عنوان یکی از شاخص های مهم سلامت محسوب می شود) کمتری دارند.
🔸 نکته مهم: با این حال، علیرغم وجود نگرانیها در زمینه اثرات آلاینده های مرتبط با صنایع پتروشیمی بر سلامت انسان، متأسفانه تاکنون مطالعات جامعی در زمینه بررسی اثرات آلاینده های صنایع پتروشیمی شیراز بر سلامت شهروندان ساکن در مرودشت و افراد ساکن در مناطق نزدیک به این صنایع انجام نشده است.
بنابراین ضروریست، بر اساس اولویت بندی، ابتدا وضعیت سلامت شهروندان مرودشتی را که در مجاورت این غول آلاینده بعنوان یک تهدید خطرناک سلامت و روان مردم را نشانه رفته دیده شود سپس به تناسب میزان در معرض بودن، مردم مقیم مناطق نزدیک به این صنایع مورد بررسی و کنکاش جدی قرار گیرد.
🔹و نکته بعدی اینکه: از آنجا که آلاینده های ناشی از صنایع پتروشیمی شیراز توانایی این را دارد که باعث ناپایداری کروموزومی و ایجاد موتاسیون های ژنتیکی گسترده شوند، لازم است افراد در معرض آلودگی مورد مطالعه قرار گیرد و میزان خطرپذیری فاکتورهای ژنتیکی موثر در بروز و یا شیوع بیماری ها مشخص شود.
ضرورت شفافیت اقدامات پتروشیمی در کاهش آلایندگی
🔹نماینده مردم شهرستانهای مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد در مجلس شورای اسلامی، فرماندار ویژه شهرستان، اداره حفاظت از محیط زیست، بهداشت و درمان و سایر دستگاههای مرتبط بایستی بصورت کاملا قانونی و با دیدگاه و در جامهی مطالبه گری عمومی از سوی شهروندان مرودشتی، هرچه زودتر بر ضرورت شفافیت اقدامات پتروشیمی شیراز در کاهش آلایندگی و مخاطرات محیط زیست جغرافیای انسانی شهر و شهرستان مرودشت ورود کرده و اداره محیط زیست نیز گزارش کامل و جامعی از اقدامات این شرکت تهیه و نتایج حاصل از تحقیقات را بدون اغماض و جانبداری مورد ارزیابی دقیق و فنی قرار داده و به مقامات بالادستی گزارش دهد.
🔸هرچند که باور داریم در وضعیت کنونی کشور و جنگ اقتصادی و تحریمها، حمایت از شرکتهای بزرگ و واحدهای تولیدکننده و اشتغالزا، از اولویت تمامی نهادها است، ولی بایستی نحوه فعالیت این واحدها در راستای حفاظت از محیط زیست و سلامت مردم انجام شود و این یکی از مهمترین ضروریات در این امر خواهد بود.
🔹 نیک میدانیم پتروشیمی و پالایشگاه به عنوان قطب سرمایهای و اشتغال استان محسوب میشوند، اما نباید فعالیت این شرکت ها باعث مخاطرات زیست محیطی و سلب آسایش اهالی منطقه به ویژه شهروندان مرودشتی شود. بهره جویی از مشاوران زیست محیطی در پتروشیمی شیراز، اقدام به موقع و اولویت قرار دادن پروژههایی که در راستای کاهش آلایندگی واحدهای مختلف است، باید به صورت جدی در دستور کار این شرکتها قرار گیرد.
*مفر قانونی و دور زدن قانون
🔸گر یک مفر قانونی وجود دارد نباید از آن سوء استفاده کرد و این دور زدن قانون توسط قانون بهحساب میآید، هنگامیکه یک ارگان دولتی داخل استان یعنی اداره کل محیطزیست با صراحت اعلام کرده که مخاطرات آلاینده های پتروشیمی شيراز در شهر مرودشت، در یک شعاع و مقیاس کوتاه، جان انسانهایی که در این اقلیمانسانی زندگی میکنند را با تهدید جدی مواجه کرده است، استاندار فارس و معاونین وی باید پرونده مربوطه را به هیئت دولت ارسال کنند تا راهکار قانونی را بیابند، وقتی ارگانهای قانونی در استان وجود دارد نباید آنها را دور زد.
🔹بیشترین بدنه کارشناسی مربوط به اداره کل محیطزیست است زیرا هنگامیکه تشخیص میدهد، خطرات زیستمحیطی پتروشیمی شیراز بالا است و منطقه مرودشت کشش و تحمل بار اینهنه آلایندگی را ندارد، همه باید بپذیرند و اینکه بهزور بتوان از مفر قانونی استفاده کرد، سو استفاده از قانون است.
*احداث پتروشیمی شیراز در مرودشت خارج از توان محیط زیستی این منطقه است*
❌ متأسفانه در بحث راهاندازی پتروشیمی شیراز در همجواری شهر مرودشت دو حرمت را شکسته نخست اینکه یک واحد صنعتی که ماهیت آلایندگی دارد و حتی اگر الزامات و پروتکلهای محیط زیستی استاندارد خود را رعایت کند و سیستم آلودگی آن بهخوبی کار کند همچنان مقدار مشخصی از آلودگی را به هوا و محیط اطراف وارد میسازد.
👈و اما اکنون پرسشی که بیشتر اهالی فن، فرهیختگان، منتقدان و متنفذین در رابطه با مشکلات موجود این شرکت بزرگ در ذهنشان متبادر است اینکه، *چرا طی افزون بر ۵ دهه از ساخت پتروشیمی شیراز، این شرکت نتوانسته در حوزه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت کوچکترین هزینه ای را در جهت ساخت و یا تجهیز بیمارستان، درمانگاه و یا کمکهایی که بعنوان درصد آلایندگی که حق قانونی و مُسلّم شهروندان بایستی پرداخت نماید، پرداخت نکرده و هرگز مشارکتی را در ساخت مراکز درمانی نداشته است و چرا بایستی بر اساس شواهد و مستند( در زمان همهگیر شدن بیماری کرونا این شرکت کمکهای بلاعوضی را به بیمارستان های مستقر در شهر شیراز نمودند) اما به تکلیف قانونی خود در خصوص کمک به حوزه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت که بیشترین هجمه آلایندگی را متوجه شهروندان این شهرستان نموده است ،هزینه نکردند؟؟*
*سازمانهای مردم نهاد مرودشت میتوانند در حوزه آلودگی هوا به عنوان مدعی العموم از پتروشیمی شیراز بصورت قانونی طرح شکایت کنند*
🔹مطابق ماده ۶۶ قانون آیین دادرسی کیفری، سازمانهای مردمنهاد میتوانند در مواردی ازجمله موارد محیطزیستی، بهعنوان مدعیالعموم از رویدادی که منافع عمومی را تهدید میکند، به دادگاه طرح شکایت کنند و در تمام مراحل دادرسی نیز حضور داشته باشند.
🔸اینکه قانون برای آحاد مردم این حق را قائل باشد پیشبینی نشده، ولی NGOها این امکان را دارند که علیه اقدامات اینچنینی بصورت کاملا قانونی شکایت کنند.
🔹طبیعتا ورود NGOها با ورود دادستانی که قانون هر دو را مدعیالعموم دانسته، از نظر دادگاه شأن متفاوتی دارد، بنابراین سازمانهای مردمنهاد که در شهرستان مرودشت تاکنون هیچگونه بیانیه و یا طرح شکایتی را در دستور کار قرار ندادهاند و عمدتا یا غیرفعالند و یا نیمه فعال، هرگز در مسائل مرتبط با مسائل زیست محیط جغرافیای این شهرستان ورود نکردند و هرگز واکنشی از سوی این فعالین شبه دولتی صورت نگرفته است، واکنش هایی که میتواند در بسیاری از مواقع منجر به خروجی های بسیار مثبت در حوزه محیط زیست مرودشت داشته باشد و پاسخی باشد به خیل عظیم انتقادات مردم شریف مرودشت در حوزه آلایندههای سمی پتروشیمی که میبایست انجمنهای رسمی از این حقوق استفاده نمایند....
|
نظرات بینندگان |
الویت کار در پتروشیمی، حق شهروندان مرودشتی... با توجه این که در معرض خطراتی از ناحیه شرکت مردم شهر را تهدید میکند... حداقل امتیاز کار در شرکت را داسته باشند عبدالرضا قیصری به شیرازی ها بفرمائید پتروشیمی شان را از مرودشت ببرند
|
ارسال نظرات |
|
|
|
+تبلیعات در سایت مرودشت آنلاین با تعرفه های استثنائی - 09394084008
|