لزوم ورود جدی دولت به بازار آشفته گوجه فرنگی/ مهمترین معضل بخش کشاورزی فارس اجرایی نشدنتغییر الگوی کشت است
نماینده مردم مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد در مجلس شورای اسلامی از نامه نگاریها و تماس های مکرر خود با جهاد کشاورزی فارس و معاون وزیر کشاورزی برای سامان بخشی به بازار آشفته گوجه فرنگی در فارس خبر داد و تاکید کرد: دولت باید وارد عمل شده و با حمایت خود جلوی ضرر بیشتر کشاورز را بگیرد.
🔹جلال رشیدی کوچی پیش از ظهر امروز سهشنبه (۱۰ مردادماه۱۴۰۲)در گفتگو با اخبار مرودشت با اشاره به تعرفه گذاری جدید نرخ توافقی گوجه فرنگی در استان فارس اظهار کرد: یکی از مهمترین معضلات ما در حوزه کشاورزی استان فارس اجرایی نشدن تغییر الگوی کشت است که متاسفانه نه وزارت جهاد کشاورزی و نه جهاد کشاورزی در استان به هیچ عنوان راهکارهای برای این مهم به کشاورزان اعلام نمیکنند.
🔸وی افزود: اگر جایی هم تغییر الگوی کشت اعلام شود متاسفانه کشاورزان تغییر الگوی کشت را اعمال نمیکنند و همین عدم رعایت الگوی کشت باعث شده که در سالهای اخیر محصولات مختلف کشاورزان صیفی کار با بازار کساد و ضررهای سنگینی روبرو شوند.
🔹نمایندهمردمشهرستانهای مرودشت،پاسارگاد و ارسنجاندر مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بحث قیمت گوجه فرنگی، کشاورزان در اصطلاح عامیانه خود معتقدند که اگر محصول بگیرد،کشاورز از خاک بلند میشود، تصریح کرد: در مقابل اگر مثل امسال کشاورز با بازار کساد و افت قیمتها مواجه شود بدون شک آسیب جدی خواهد دید.
از خرید تضمینی تا خرید توافقی/ اعتراضات گوجه کاران ادامه دارد
🔸او با یادآوری اینکه از سال ۱۳۹۹ موضوع خرید تضمینی گوجه فرنگی مطرح شده بود، عنوان کرد: در سالهای اخیر در برنامه مختلف پیش برده شده که پس از فشار نمایندگان، ابتدا خرید تضمینی و حالا نیز خرید توافقی محصولات کشاورزی صیفی کاران توسط جهاد کشاورزی مطرح شده است.
عدم استقبال گوجه کاران از نرخ ۳۸۰۰ تومانی گوجه در قالب خرید توافقی
🔹رشیدی کوچی، اعلام کرد: در همین راستا در نشست با برخی کارخانه داران مقرر شده است تا محصول گوجه فرنگی کشاورزان با قیمتی بالاتر از نرخ بازار توسط تعاونی روستایی و کارخانجات خریداری شود و تا آنجا که بنده اطلاع دارم هر کیلو گوجه در بازار روزهای اخیر ۲۸۰۰ تومان بوده است که با توافق انجام شده و با افزایش هزار تومانی هر کیلو گوجه قیمت این محصول جالیزی به ۳۸۰۰ تومان رسیده است.
🔸عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس ادامه داد: امسال کشت گوجه در شهرستان مرودشت با افزایش و تناژ بالایی برخوردار بوده که منجر به افت قیمت این محصول شده است.
پیگیری مجوز صادرات روی میز نمایندگان
🔹او خاطرنشان کرد: ما پیگیری میکنیم تا مجوز صادرات را بگیریم زیرا در این بازه زمانی که تقریباً خیلی از استانها محصول گوجه آنان به دست میآید باید صادرات و یا تخفیف عوارض صادرات رب گوجه بصورت جدی دنبال شود.
🔸رشیدی کوچی، بر ضرورت ارائه مشوق های لازم برای کارخانجات رب گیری و صادرات محصول گوجه کاران تاکید کرد و گفت: با کاهش عوارض صادرات هم کارخانه دار راغب به صادرات رب و هم کشاورز مشتاق به صادرات گوجه خود میشود.
🔹وی از نامه نگاریها و تماس های مکرر خود با جهاد کشاورزی فارس و معاون وزیر کشاورزی خبر داد و تاکید کرد: در اینجا دیگر باید دولت وارد عمل شده و با حمایت خود جلوی ضرر بیشتر کشاورز را بگیرد.
🔸این نماینده مجلس یازدهم عدم اجرای الگوی کشت، عدم رعایت الگوی کشت و تولید بیش از اندازه و ممنوعیت صادرات و جولان دلالان و واسطه ها را دلایل اصلی نابسامانی بازار گوجه کار عنوان کرد و ادامه داد: بعید میدانم که محصولات ما فقط به اقلیم کردستان صادر میشود چرا که ما حتما به روسیه و کشورهای حوزه خلیج فارس هم صادرات داریم که لازمه همه اینها داشتن برنامه ریزی مدون توسط دولت است.
مجلس قانوگذار است حق نظارت ندارد/ دولت باید بازار را مدیریت کند
🔹رشیدی کوچی اضافه کرد: فریاد ما در مجلس نیز همین است که جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزان در اختیار دولت است نه مجلس زیرا مجلس تنها میتواند قانون تصویب کند ولی حق نظارت بر صادرات ندارد.
🔸 او در ادامه از مجلس بعنوان اهرم فشار برای جلوگیری صادرات برنج یاد کرد و گفت: اگر صادرات برنج تعطیل شود ، برنج هایی که در انبارهای شمال کشور دپو شده به فروش میرود.
مشکلات یکروزه حل نمیشوند
🔹نماینده مردم مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان در مجلس شورای اسلامی افزود: ما میتوانیم تذکر و اخطار بدهیم اما ابزار اجرایی در حوزه صادرات دست ما نیست و دولت با توجه به ابزارها و اختیاراتی که دارد باید حوزه بازار را مدیریت کند.
او همچنین تأکید داشت: فرایند رسیدگی به معضلات گوجه کاران با وزیر کشاورزی در قالب نامه، تماس وپیگیرهای مکرر در حال انجام است اما فرایند مطالبه گری طولانی است و اینگونه نیست که یکروزه مشکل حل شود.
رشیدی کوچی در پایان افزود: ما هم دغدغه کشاورزان را داریم و با نشست های متعدد کارخانه داران نشانمیدهد پیگیر مشکلات آنان هستیم اما انتظار داریم کشاورزان عزیز نیز ظرفیت های قانونی را در نظر بگیرند.
منبع: پايگاه خبری تحلیلی اخبار مرودشت